XS
SM
MD
LG

28.11.2020 13:30
Tuzla City Simin Han-Tuzla
3 : 2
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Olimpik bolji od Sitija

28.11.2020 Administrator DC

Fudbaleri Olimpika su u 16. kolu pobijedili Tuzla Sitiu jednoj fenomenalnoj utakmici sa pet pogodaka, a konačan rezultat susreta je bio 3:2 za domaće. 

Prvi napad gostiju na utakmici je urodio plodom kada je nakon ubačaja Rugaševića sa lijeve strane, Džafić preciznim udarcem savladao golmana domaćih za vodstvo Tuzle na Otoci. Odmah u sljedećem napadu poslije Kruzovog centaršuta oboren je Karić, a sudija Grbić je pokazao na bijelu tačku. Siguran realizator najstrožije kazne bio je Osmanović koji je u petoj minuti pogodio za izjednačenje rezultata.

 

Nakon dva gola u prvih pet minuta uslijedio je mirniji period igre u kojima je Olimpik pokušavao da dođe do prilika, ali nije uspio da dođe do gola. Gosti su imali odličnu šansu u 20. minuti kada je šut Karjaševića iz dobre pozicije Hadžić dobro zaustavio da bi u nastavku Olimpik pokušavao sa distance, no šutevi ofanzivaca domaćih nisu bili dovoljno jaki da ugroze golmana Fejzića.

Do kraja prvog dijela obje ekipe su imale po jednu dobru priliku. Prvo je za goste Badara Bađi imao jednu dobru priliku, ali je Hadžić zaustavio njegov udarac da bi onda Ojdanić glavom zaprijetio Fejziću, no lopta je otišla preko gola, pa se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 1:1.

Prvu priliku u drugom dijelu su imali gosti kada je Hadžić zaustavio Ramića koji je izašao sam na njega da bi već u sljedećem napadu Kruz krenuo silovito ka golu gostiju, no Moris je dobro reagovao i ostalo je 1:1. U 58. minuti susreta Bađi je šutirao sa nekih dvadesetak metara, a lopta je na putu ka golu pogodila nekog od defanzivaca domaćih i završila u golu.

Dvije minute kasnije nakon slobodnjaka Osmanovića, Ojdanić je šutirao glavom, ali pravo u golmana Fejzića koji je odbranio njegov udarac. U 76. minuti susreta poravnanje rezultata. Nakon jedne akcije Perišić je centrirao sa desne strane, a Šišić je sa sedam-osam metara glavom matirao Fejzića i pogodio za izjednačenje rezultata na stadionu Otoka.

Tri minute kasnije odlična prilika za Olimpik. Kruz je centrirao, a Perišić iz voleja šutirao malo pored gola Fejzića. U 81. minuti nakon kornera za domaće Šišić je bio u prilici, ali je ostalo 2:2. Odmah poslije Perišić je ponovo pokušao, ali je odbrana gostiju zaustavila njegov udarac da bi u 85. minuti susreta dosuđen novi jedanaesterac za domaće, ovaj put zbog igranja rukom Đerića, a siguran izvođač najstrožije kazne bio je ponovo Osmanović koji je pogodio za veliku pobjedu Vukova. 

Do kraja se rezultat nije mijenjao, te je utakmica okončana pobjedom Olimpika rezultatom 3:2, a Vukovi su ovom pobjedom pobjegli sa posljednje pozicije na tabeli koja sada pripada Krupi.

Premijer liga BiH Premijer liga BiH m:tel Premijer liga BiH Olimpik Tuzla City