XS
SM
MD
LG

Tuzla City Simin Han-Tuzla
02.12.2020 13:30
1 : 3
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Velež slavio u Tuzli

01.12.2020 Administrator DC

Fudbaleri Tuzla Sitija i Veleža odmjerili su danas snage u susretu 17. kola Premijer lige BiH, koji je u borbi za Evropu za oba tima trebao biti presudan. 

Uoči same utakmice, oba tima imala su po 24 boda i s obzirom na to da se njihov bodovni zaostatak u odnosu na konkurente na pozicijama ispred počeo povećavati, danas je i jednima i drugima trebao trijumf kako bi ostali u igri za plasman na evropsku scenu.

 

Domaći tim je bolje otvorio utakmicu i prijetio je preko Ramića već u 2. minuti, ali njegov udarac zaustavio je Bogdanović. Ipak, Velež se nije uspio odbraniti desetak minuta kasnije, kada nakon prekida mrežu gostiju trese Dejan Maksimović. Prethodno je loptu sa gol linije izbio Denis Zvonić.

Slika na terenu brzo se mijenja nakon pogotka za Tuzlake i Velež preuzima inicijativu i kontrolu igre. Pokušavaju Ćosić i Mulić, ali na visini zadatka je Nevres Fejzić, koji se ističe odličnom odbranom nakon pokušaja Mulića.

Na drugoj strani, Huso Karjašević umalo trese mrežu Veleža, no neprecizan je iz dobre situacije u 28. minuti. 

U 34. minuti, Velež dolazi do zasluženog poravnanja. Nakon ubačaja iz kornera, najviši u skoku je Mulić, koji loptu spušta do Osmića, ovaj dodaje do Radovca, a Radovac trese mrežu Tuzle  za 1:1. Mostarskom timu poravnanje je dalo krila, pa je do poluvremena stvorio još nekoliko poluprilika, ali nije uspio doći do gola.

Ekipe još nisu uhvatile pravi ritam na početku drugog dijela, a Velež je već stigao do vodstva. Fauliran je Fejsal Mulić na blizu 30 metara od gola domaćina. Gosti su to htjeli brzo izvesti, sudija je vratio izvođenje slobodnog udarca, a Mulić je ovaj put raspalio sa distance. Nevres Fejzić je loše intervenisao i lopta je završila iza njegovih leđa.

Velež je imao zasluženo vodstvo, a Tuzla Siti je morao napasti da bi zadržao šanse u borbi za plasman na evropsku scenu. Ipak, nije to bilo lako, Velež je bio vrlo disciplinovan, a domaći tim je bio vrlo osjetljiv na kontranapade, pa je morao brinuti trener domaćina Nermin Bašić i o tome kako da zaštiti svoj gol. 

U posljednjim minutama utakmice, Velež stiže do novog, trećeg pogotka, te rješava utakmicu. Pogodio je Cvijanović, nakon što je Fejzić odbio loptu poslije udarca Samira Radovca.

Velež sada ima 27 bodova, a Tuzla ima 24 boda.

Premijer liga BiH Premijer liga BiH m:tel Premijer liga BiH Tuzla City Velež
Dzens je ocenio igrača
EdinKurpejovic je ocenio igrača
EdinKurpejovic je ocenio igrača
bajobajic je ocenio igrača
bajobajic je ocenio igrača
bajobajic je ocenio igrača
bajobajic je ocenio igrača