XS
SM
MD
LG

1 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Olimpik bolji od Radnika

12.12.2020 Administrator DC

Fudbaleri Olimpika su danas na svom terenu u posljednjem meču u 2020. godini savladali Radnik, u 19. kolu Premijer lige, sa minimalnih 1:0. Čovjek odluke bio je Kenan Handžić koji je u finiÅ”u prvog poluvremena postigao gol za vodstvo, a ispostaviće se i konačan rezultat.

Ā Nakon početnog odmjeravanja snaga, prva prilika viđena je u sedmoj minuti kada je Ivan Dujmović Å”utirao malo pored gola Dalibora Kozića. Samo minutu kasnije i Kruz je probao svoj udarac, ali i njegov Å”ut odlazi pored gola.

Prvi pokuÅ”aj gosti imaju u 15. minutu. Ermin HuseinbaÅ”ić je Å”utirao iz slobodnog udarca, pogodio je živi zid, a onda iz ponovnog pokuÅ”aja Å”utira pored gola.

U 19. minutu Olimpikov Mahir Karić je pokuÅ”ao, ali ovaj put je Kozić uhvatio tu loptu bez problema. Deset minuta kasnije pokuÅ”ao je i Marko PeriÅ”ić, no njegov Å”ut odlazi preko gola gostiju, da bi u 31. minutu Adnan Osmanović Å”utiraoĀ pored gola.

Nakon slobodnog udaraca je, potom, Å iÅ”ić imao jako dobru priliku, ali je jedan od defanzivaca Radnika u posljednji trenutak izbacio loptu u korner.

Dobru kontru gosti izvode u 37. minutu utakmice. Vladimir Bradonjić je Å”utirao, Hadžić izbacio loptu u korner. Gosti su najbolju priliku imali u 40. minutu. Vladimir Bradonjić je asistirao, a Milan VuÅ”urović iskosa Å”utirao pored gola.

Olimpik do vodstva dolazi u 42. minutu nakon jedne lijepe akcije, a Kenan Handžić dobrim udarcem sa dvadesetak metara uspjeva da savlada Dalibora Kozića.

Posljednju Å”ansu u prvom poluvremenu imaju gosti. Milan VuÅ”urović je pobjegao po lijevoj strani, centrirao, ali Radnikov Mahir Karić Å”utira pored gola.

Drugo poluvrijeme Olimpik otvara sa dvije odlične prilike. Prvo je nakon ubačaja sa desne strane Adnan Osmanović za malo zakasnio da plasira loptu u mrežu, a onda je upravo nakon prekida Osmanovića Å iÅ”ić u sjajnoj prilici, ali Ivan Å ubert izbija loptu.

Nakon perioda igre u kojem nismo vidjeli previÅ”e izrazitih prilika, u 66. minutu nakon akcije Karića, Osmanovića i Å iÅ”ića, ovaj posljednji Å”utira, ali lopta odlazi pored gola.

U 73. minutu, Å”utirao je Stefan Janjić, ali lopta odlazi malo preko gola golmana Hadžića.

Do kraja utakmice nije se mnogo toga uzbudljivog deŔavalo, te je ostalo Olimpik - Radnik 1:0.

Olimpik - Radnik 1:0 /K. Handžić 42'/

Premijer liga BiH Premijer liga BiH m:tel Premijer liga BiH Olimpik Radnik
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača