XS
SM
MD
LG

2 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Sigurna Sloboda

24.10.2020 Tekst i foto: Slobodan Dakić

Sloboda - Mrkonjić Grad 2:0

MRKONJIĆ GRAD - Fudbaleri mrkonjićke Slobode u 12. kolu Druge lige - grupa „Zapad“ u Krupi na Vrbasu savladali su Laktaše 2:0.

 

Pobjeda Mrkonjićana je zaslužena, a da su napadači bili malo preciznije mogla je biti ubjedljiva. Istina je i da su prilike imali i gosti, ali mreža Filipa Ratkovića ostala je netaknuta.

Sloboda je povela u 16 minuti golom Nikoe Zeca. Igor Mirković je oštro centrirao sa ivice šesnaesterca, a golman gostiju Nikolu Kljajića loptu je odbio, a nakon toga je Zec smireno šalje u mrežu.

Na 2:0 povisio je Momčilo Amović u 25 minuti, nakon asistencije Siniše Đakovića, koji je loptu idealno poslao po zemlji, a Amoviću nije bilo teško da svlada golmana Laktaša.

Tako se ubojiti centarfor Mrkonjićana Momčilo Amović, nakon duže pauze zbog povrede vratio u tim sa golom, koji je i ključan bio za pobjedu Slobode.

Domaći fudbaleri, koji svoje mečeve igraju u Krupi na Vrbasu, sa dobrom i  odgovornom igrom nastavili su i u drugom poluvremenu. U drugoj polovini kolosalne šanse imali su Nikola Zac i Momčilo Amović , ali je rezultat ostao nepromijenjen..

Mrkonjićani su ovom pobjedom uhvatili priključak za vodećim ekipama na tabeli.

Timu  Laktaša ostaje obaveza da u poslednjem kolu zabilježe pobjedu i da mirno uđu u pauzu u šampionatu-

Druge lige Druge lige Druga Liga FS RS - Zapad Sloboda Laktaši