XS
SM
MD
LG

Trinaestogodišnja Trebinjka sanja Olimpijski san

Helena Lakić trinaestogodišnja Trebinjka još je jedan sportski biser Republike Srpske. Još u svojoj 4. godini plivanje je bio sport za koji se odlučila. Tada je odlučila i u bazenu ostala do danas.

"Sestra mi je trenirala plivanje, pa sam i sama odlučila da se okušam u ovom sportu, dopalo mi se, i evo me već devet godina treniram. Volim plivanje i moja ljubav prema plivanju je moja najveća motivacija", kaže Lakićeva.

U dosadašnjem dijelu plivačke karijere ostvarila je brojne dobre rezultate, svaki je veliki na svoj način, a najveći su prva mjesta na republičkim i državnim prvenstvima, zahvaljući čemu je 2017. godine ponijela titulu najboljeg sportiste Grada Trebinja.

"Naporni treninzi su predulsov za dobre rezultate svakog sportiste, tako je u mom slučaju. Trebinje još uvijek nema zatvoren bazen, pa smo  do ove sezone odlazili jednom sedmično u Dubrovnik na trening. Od ove sezone treniram u 25 metarskom bazenu u Trebinju, koji ipak nije adekvatan za naše treninge, ali je u najavi od naredne godine otvaranje zatvorenog bazena, čime će se stvoriti bolji uslovi za treniranje, a samim tim i naši rezultati će se poboljšati, te ćemo biti korak bliže odlasku na velika takmičenja", ističe mlada Trebinjka.

Helena pliva sve stilove, a najbolje joj ide leđni. San joj je , kaže, odlazak na Olimpijske igre.

"Veliku podršku u ostvarenju mog sna, zvanog Olimpijske igre, daje mi moj trener Veljko Piljević, koji je trenirao Ivanu Ninković učesnicu Olimpijskih igara. U zadnjih par godina plivanje kao sport je u velikom upsonu kod nas, a neke od mojih kolega iz Republike Srpske su učesnici velikih plivačkih mitinga, i međunarodnih takmičenja".

Do kraja godine pred Helenom Lakić je niz nastupa, koji će započeti narednog vikenda u Tuzli. Uz već davno rođenu ljubav prema ovom sportu, uz talenat kojeg posjeduje, bitno je imati i cilj, a ona ga ima. Radom, trudom  iz "Grada sunca" do nekog od budućih gradova domaćina Olimpijskih igara.