XS
SM
MD
LG

Vrbas ruši sve pred sobom

Košarkaški klub invalida "Vrbas" je za vikend odigrao prvo kolo NLB lige u Gracu. Ostvarili su dve pobede, jednu protiv ekipe Singidunum iz Beograda, koju su pobedili sa rezultatom 82:45, a drugu protiv domaćina, ekipe FlinkStones sa rezultatom 70:60.

Ekipa FlinkStones je prvak Austrije, izuzetno jaka ekipa, pojačana za ovu sezonu NLB lige, te je utakmica sa njima bila teška, ali je "Vrbas" svojim iskustvom i kvalitetom, iako nedovoljno pripremljen, ostvario pobedu.

Marinko Umičević, prvi čovek kluba

“Utakmice su se igrale u sportskoj dvorani Raifaisen Sportpark, koju je napravila Raifaisen banka i poklonila gradu. Radi se o fantastičnoj dvorani sa 3500 gledalaca, te bi bilo lepo kada bi se takva dovorana napravila i u Banjoj Luci. Moram da priznam da je "Vrbas" tamo doče kan kao veliki klub, što i jeste. Nisu znali da je Banja Luka evropski grad sporta, kao ni da imamo tolike olimpijske šampione. KKI "Vrbas" je najbolji promoter Banja Luke, te smo dostojno predstavljali naš grad i Republiku Srpsku u Gracu sa dvije briljantne pobede.”

 

Biljana Nedić, jedina dama u klubu:

“S obzirom da smo ovu sezonu počeli nespremni zadovoljni smo rezultatima postugnutim u Gracu. Dobar star daje dodatnu energiju pa se nadamo da će naredne utakmice teći malo lakse, sa manje napora. Svi se spremaju, svi žele naslov najboljeg, a mi želimo zadrzati titulu prvaka. Ove sedmice nas očekuju još dva kola lige BiH, tako da odmora nema. Moramo nadoknaditi izgubljeno i u boljoj kondiciji nastaviti takmičenje.”- poručila je Nedićeva

Sljedeće kolo NLB lige se igra 08. decembra u Banjoj Luci. KKI "Vrbas" se okreće prvenstvu BiH, pa je tako za vikend domaćin ekipi Bosna iz Zenice.