XS
SM
MD
LG

Utakmica decenije

MODRIČA – U modričkom predgrađu, u Skugriću, postoji 54 godine kolektiv koji je počeo da liči na fudbalsko čudo. Radi se o niželigašu „Skugrić 1964“ iz zaseoka Mišići koji je dogurao do ¼ finala Kupa Republike Srpske i očekuje se da se hrabro isprsi protiv lidera drugoligaškog „zapada“, Jedinstva iz Žeravice. Predsednik kluba Pero Peranović čini sve da se od ove utakmice načini svojevrsni praznik.

„Skugrić je moj zavičaj i svaki društveni događaj je poput sabora. Nešto važno i dobro za čitav Skugrić i Modriču. Ja sam optimista i verujem da možemo pobediti Jedinstvo. Ako je Crvena zvezda nadigrala i savladala Liverpul, zašto da mi ne pobedimo tim iz Žeravice. Ako naš rival bude bolji, mi ćemo sportski čestitati. Nadam se poštenom suđenju, a pošto će biti veliki broj gledalaca, valjda će fudbalska pravda doći do izražaja pred brojnim svedocima. Nadam se našoj pobedi“, rekao je Peranović.

Trener Zoran Antić kaže da se u sportu treba nadati najboljem ishodu, ali je svestan da je Jedinstvo apsolutni favorit. Ova sreda je poseban dan za Skugrić i fudbalsku Modriču.

„Ja njih ,već, vidim u Prvoj ligi Republike Srpske. Doduše, Kup je nešto drugo. Trenutak sjaja, inspiracije, bleštavila. Zato me drži nada da možemo u jednom meču dati sve od sebe da zablistamo i priredimo senzaciju. Verujem da će biti veliki broj gledalaca, da će to biti dovoljan motiv za moje igrače. Nadam se našem super dobrom izdanju, da se nećemo osramotiti. Ovo je prilika da svi u našem klubu damo maksimum. Ovim susretom mi ispisujemo istoriju. Ona može biti ovakva i onakva, ali već smo ostvarili čudo. Bilo bi lepo da odemo korak dalje“, poručio je trener Antić.

Istorija se piše srcem...

SKUGRIĆ 1964: Stjepanović, Kuzmanović, Stajić, Alić, Maksimović, Galešić, Stojanović, Savić, Ristić, Blagojević, Mašić.