XS
SM
MD
LG

EL: Prvijenac Budućnosti uz oboren rekord

Košarkaši Budućnosti ostvarili su prvu pobjedu u Evroligi. Oni su sa 99-84 savladali Baskoniju u ''Morači''.

Budućnost je sa dosta energije otvorila meč. Poveli su u ranoj fazi meča sa 12-5 pa je trener Baskonije rano morao tražiti tajm aut. Baskoniju je u dobar ritam uveo Uertas i došli su do izjednačenja. Ipak, Budućnost je sjajno odigrala završnicu prvog perioda i nakon deset minuta igre, imali su osam poena prednosti. Drugi period Budućnost je otvorila dobro i došli su do dvocifrene prednost. Iako su imali jedan pad u igri, uspjeli su dvocifrenu prednost sačuvati do poluvremena i na odmor su otišli sa 11 poena prednosti.

Pokušavala je Baskonija u nastavku da se vrati. Prilazili su na -7 ali nisu mogli ispod toga da se spuste. Budućnost je sjajno šutirala za tri i kad god bi Baskonija nešto pokušala, uslijedila je serija trojki Budućnosti. Sa +15 Budućnost je ušla u poslednji period. Baskonija nije imala ni promil šanse da se vrati iako su se trudili. Budućnost je nevjerovatno šutirala. Imali su 21/34 za tri poena te su postavili rekord Evrolige po broju pogođenih trojki. Nije onda ni čudo što su došli do prve pobjede u EL uz takav rafal.

Džekson je predvodio Budućnost sa 24 poena dok je Erl Klark dodao 20. Najbolji u poraženom sastavu bio je Šengelija sa 16 poena.

Foto: Evroliga