XS
SM
MD
LG

Prnjavor zvanično domaćin etape trke "Beograd - Banjaluka"

Odlučujuća četvrta etapa trke "Beograd - Banjaluka" 2019. godine krenuće iz Prnjavora, a načelnik Darko Tomaš naglasio je da mu je izuzetno drago što će ova opština biti domaćin događaja svjetskih razmjera.

 

 

Prnjavor je do sada bio prolazni cilj, a u 13. izdanju trke koja će imati četiri etape sada će biti startno mjesto posljednje, odakle će oko 180 biciklista 21. aprila krenuti u odlučujuću borbu.

- Dugo smo sarađivali sa liderima trke i sada smo odlučili da se još više učvrstimo u organizaciji. Izuzetno mi je drago što će u našu zemlju doći sportisti iz trideset zemalja svijeta i više od 300 ljudi koji će napraviti vagon. Ovo je idealna prilika da pokažemo turističke i poslovne potencijale koje imamo. Uradićemo sve što nam treba da pošaljemo lepu sliku svetu iz našeg grada - rekao je Tomas, koji je od direktora trke dobio Vladimir Kuvalja, majicu, simbol u biciklizmu, koji označava ukupnog pobjednika.

Trka "Beograd - Banjaluka" od prethodnog izdanja je član prve kategorije i po prvi put je bila etapa. Prema najavama, predstojeće izdanje će biti najjače do sada, a uz oziru povećanja broja etapa sa dva na četiri, trka će dobiti i prefiks Tur.

- Izuzetno mi je drago što su gradovi vidjeli kakvu korist mogu imati od ovog trka i koji se praktično javljaju za domaćinstvo. U početku nije bilo tako, ali do sada smo prešli dug put. Prnjavor ima šta da pokaže svijetu i vjerujem da će biti dobar domaćin - rekao je Kuvalja.

Prva etapa trke biće vođena 18. aprila od Beograda do Vlasenice. Dan kasnije biciklisti će krenuti na put do Brčkog, dok je za 20. april zabrinuta staza od Brčkog do Teslića. Karavan se potom seli do Prvavora odakle biciklisti kreću u 21. aprila u Bavaluci. Tačna ruta posljednje etape biće poznata uskoro, a biciklisti će prije izlaska iz Prnjavora odviti nekoliko krugova po centru grada. Lijepa uvertira uoči starta biće i trke najmlađih.