XS
SM
MD
LG

Borcu stop od “rudara”

Svaka serija ima svoj kraj. Prvenstvena, Borčeva ove jeseni prekinuta je u pretposlednjem kolu na Gradskom stadionu u Prijedoru. Trenera Darka Vojvodića i njegovu “kaznenu ekspediciju” zaustavio je Rudar Prijedor ostvarivši minimalnu pobedu (1:0), nanevši crveno-plavima prvi poraz u susretima za bodove.
Borac je imao i penal u 33. minutu koji nije iskoristio kapiten Saša Kajkut, golman “rudara” Mirza Hamzabegović zaustavio je njegov šut, što je dalo krila i dodatni motiv domaćinu koji je stigao do trijumfa u 87. minutu. Bio je ovo drugi uzastopni poraz Banjalučana u takmičarskim utakmicama, Prijedorčani su pobedili ranjene goste nakon neuspeha i eliminacije iz Kupa Republike Srpske u Prnjavoru od drugoligaša Ljubića (1:2).
-Čestitam igračima Rudar Prijedora i mom kolegi Nedžadu Žeriću na pobedi. Bila je ovo dobra utakmica, kvalitetna, a kada promašite svoje dobre prilike onda ne možete se boljem ni nadati. Domaćin je slavio zasluženo. Okrećemo se poslednjem kolu i utakmici protiv Mordiče na našem stadionu. Još uvek smo prvi na tabeli i za nas je jesenja titula ogroman uspeh i prioritet. Sve što smo uradili ove jeseni bilo je mukotrpno, borbom, zalaganjem, pobedom svih problema koji nisu mali. Još jednom čestitam fudbalerima Rudar Prijedora na fer i korektnoj igri i zasluženoj pobedi – rekao je šef stručnog štaba Borca Darko Vojvodić.
Posle neuspeha u Prnjavoru trener Borca je po povratku kući upalio reflektore i izveo igrače na kažnjenički trening, a potom ih je u šest ujutro naterao na analizu sve u cilju razbuđivanja u finišu jeseni. Očigledno sjajni rezultati su “uspavali” crveno-plave…
-Nisam nezadovoljan prikazanom igrom, zalaganjem, htenjem, dali smo maksimum na terenu i nije bilo potrebe da ponovo izvodim igrače na trening posle izgubljene utakmice. Nije sramota izgubiti od Rudar Prijedora u Prijedoru. Nemam šta da prigovorim mojim fudbalerima. U ovakvim derbijima ako ne možete da pobedite onda bi bilo dobro da ne izgubite, ali mi smo zasluženo izgubili od motivisanog i čvrstog rivala – dodao je Vojvodić.
Nakon ovog neuspeha prvi pratilac i glavni konkurent Sloga iz Gornjeg Crnjelova je prišla Borcu na svega bod zaostatka i ima mogućnost da osvojili jesenju krunu.
-Teoretski je moguće da ne budemo jesenji prvaci, ali sve je i dalje u našim rukama, igramo kući protiv Modričana i potrebna nam je pobeda da ostvarimo cilj. Ako je nešto dobro u svoj ovoj priči jeste činjenica da smo u krizu rezultata ušli na samom kraju jeseni, dobro je da ove stvari nisu bile na početku prvenstva. Veliko je pitanje da smo kao Rudar Prijedor bili u krizi na početku prvenstvene trke da li bi se izvukli i na kojem bi mestu završili. Kažem ovo je najbolji momenat za ono što uvek dolazi u fudbalu, ali uprkos krizi verujem da možemo do jesenje titule – zaključio je na kraju trener Borca darko Vojvodić.

Poraz posle 43 meča

Poslednji prvenstveni poraz u Prvoj ligi Republike Srpske, pre neuspeha u Prijedoru, fudbaleri Borca doživeli su u sezoni 2016/17. kada su identičnim rezultatom (0:1) poraženi u Mrkonjić Gradzu od Slobode.
Bilo je to 20. avgusta 2016. godine u trećem kolu, a od tada su crveno-plavi odigrali 43 utakmice za bodove u najvišem rangu takmičenja koje organizuje FSRS i nisu doživeli nijedan poraz. Sve do subote i gostovanja u Gradu na Sani...


Željezničar Sport Team 4 : 0 Slavija
Alfa Modriča 2 : 1 Sloboda
Rudar Prijedor 2 : 1 Sloga
Podrinje 4 : 2 Drina
Tekstilac 0 : 0 Sutjeska
Borac 1 : 0 Kozara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 22 17 4 1 55
2 Sloga 22 14 4 4 46
3 Rudar Prijedor 22 11 6 5 39
4 Željezničar Sport Team 22 10 3 9 33
5 Kozara 22 8 5 9 29
6 Podrinje 22 8 5 9 29
7 Tekstilac 22 6 7 9 25
8 Alfa Modriča 22 5 9 8 24
9 Slavija 22 6 6 10 24
10 Drina 22 5 7 10 22
11 Sutjeska 22 5 5 12 20
12 Sloboda 22 4 5 13 17