XS
SM
MD
LG

Srbija završila posao sa Litvanijoim

 

 

Reprezentacija Srbije savladala je Litvaniju 4:1(0:0), overila prvo mesto u grupi i obezbedila plasman u B diviziju Lige nacija, odnosno mogući baraž za plasman na Evropsko prvenstvo 2020.sve u zavisnosti od epiloga u nastupajućim kvalifikacijama za kontinentalno takmičenje. Selektor Mladen Krstajić i igrači mogu biti zadovoljni onim što su ostvarili u šest utakmica i duelima protiv Rumunije, Crne Gore i Litvanije.

U prvom delu igre nije bilo prilika sve do 25.minuta kada je Lukić bio sam, neometan na nekih 11 metara od gola Litvanaca, uputio je udarac ali pravo u golmana Šetkusa. Dva minuta kasnije Ljajić je uputio udarac iskosa ali bez efekta.Litvanci su uzvratili u 32. minutu, posle prekida imali su dobru priliku ali Rajković je odlično reagovao. Pokušao je i Maksimović glavom, ponovo posle prekida, ali lopta je završila pored gola.

U nastavku je selektor Mladen Krstajić poverenje ukazao Aleksandru Prijoviću, a nismo dugo čekali na vodeći gol. Korner je izveo Živković a Žulpa je loptu nespretno udario glavom i ona je završila iza leđa Šetkusa. Veoma brzo moglo je da bude 2:0 ali lopta je posle pokušaja Rukavine završilana stativi, a onda 58. minut i nova asistencija Živkovića, ali sada je strelac Aleksandar Mitrović. U njegovom stilu, glavom.

Litvanije je uzvratila posle jedne akcije s leve strane, Petravičius se najbolje snašao i smanjio vođstvo naše reprezentacije. Sve to kao da je nateralo naše momke da ubace u jaču brzinu i efekat se brzo video. Prvo je Prijović posle asistencije Živkovića s desne strane glavom zatresao mrežu, a onda je Prijović bio u ulozi asistenta a Ljajić strelac četvrtog gola.

 

 

Za kraj konstatacija da je Srbija zaslužila plasman u B diviziju Lige nacija, selektor Mladen Krstajić pružio je šansu mnogim mlađim igračima i posle svega slika je uramljena, dobili smo i rezultat i igrače pred kojima je nema sumnje lepa budućnost. Sada sledi žreb za Evropsko prvenstvo a rivale ćemo dobiti 2.decembra u Dablinu.

Srbija - Litvanija 4:1 (0:0)

STRELCI: 1:0 Žulpa (autogol) 51, 2:0 Mitrović 58, 2:1 Petravičius 64, 3:1 Prijović 70, 4:1 Ljajić 73. Stadion Partizana. Gledalaca: oko 3000.Sudija: Kristo Tohver (Estonija). Žuti kartoni: Gridvainis (Litvanija).

SRBIJA: Rajković, Rukavina, Milenković, Veljković, Rodić, Maksimović, Lukić (od 77. Fejsa), Živković, Ljajić (od 82. Aleksić), Gaćinović (od 46. Prijović), Mitrović.Selektor Mladen Krstajić

LITVANIJA: Šetkus, Januševskis, Baravjukas, Gridvainis, Slavickas, Žulpa (od 88. Jankauskas), Petravičius, Sirgedas, Vorobjovas (od 69. Matulevičijus), Černiš, Kazlauskas (od 58. Šernas).Selektor Edgaras Jankauskas

MITROVIĆ NAJBOLjI STRELAC LIGE NACIJA

Kako je počeo tako je i završio, Aleksandar Mitrović je u šest utakmica Lige nacija postigao isto toliko golova i takmičenje završio kao najbolji strelac.