XS
SM
MD
LG

Loša sezona Modriče

 

 

 

Iza fudbalerki Modriče je jedna teška polusezona u Premijer ženskoj ligi BiH. Ekipa Drage Svitlice je završila na 6. mjestu sa osvojenih 9 bodova i na proljeće im slijedi borba za opstanak.

- Ja lično nisam dugo bila u ekipi koja igra PŽL BiH, radije sam birala nižerangirane ekipe, ali evo drago mi je što sam baš sada kada je PŽL zanimljivija nego ikad, u klubu koji se nalazi među najboljima. Nažalost, stanje na tabeli nije baš onako kako smo očekivali, ali imamo nade za popravak i nadam se da će se pozicija barem malo popraviti kada je u pitanju ŽFK Alfa Modriča, te ostati u eliti. Kao što sam već rekla, ova sezona je jača nego ikada, rezultati se i nisu mogli predvidjeti, kao što bi inače to bilo moguće. Želim svim ekipama lijep odmor do početka pripremnog dijela za proljetni dio sezone, gdje će se nastaviti, ja vjeujem isti kontinuitet kao i ovom dijelu koji je već iza nas, rekla nam je Adina Osmančević, kapiten i najbolji strijelac ekipe Modriče.

- Iskreno, mnogo problema je bilo kako bismo ostvarili neke visoke ciljeve i bili na visokoj poziciji. Mislim da je ovo realna pozicija i da nismo mogli više, jer smo imali mnoge probleme kroz ovu polusezonu. Također, smatram kako je sve moglo bolje, puno bolje, s obzirom na to da smo priredili i neka iznenađenja. S obzirom na to da je sada mini prelazni rok, mnogo toga će se promijeniti i u sastavu ekipe, a tako i u radu. Nadam se, prije svega, da će svaka od nas izabrati samo najbolje za sebe. Želja mi je svakako da Modriča opstane u ligi, ali ako se neke stvari ne promijene, očekivanja su mala, dodaje Marinela Lovrić, čuvar mreže ekipe Modriče.

 

 

Za nadati se, da će klub zbiti redove, jer ekipa Modriče je u ovoj polusezoni ostvarila tri pobjede i osam poraza, uz gol razliku -22.


Gradina 0 : 8 Emina
Radnik Bumerang 0 : 5 SFK 2000
Banja Luka 0 : 1 Iskra
Alfa Modriča 0 : 4 Lokomotiva
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 13 1 0 40
2 Iskra 14 12 1 1 37
3 Emina 14 9 0 5 27
4 Lokomotiva 14 9 0 5 27
5 Radnik Bumerang 14 5 0 9 15
6 Alfa Modriča 14 3 0 11 9
7 Banja Luka 14 3 0 11 9
8 Gradina 14 1 0 13 3