XS
SM
MD
LG

Odbojka:Sastav grupa i propozicije takmičenja pionira

U skladu sa Propozicijama za odbojkaška prvenstva RS u mlađim kategorijama, odlukama organa Saveza i izvršenih prijava klubova za takmičenja mlađih kategorija, takmičenje u konkurenciji pionira provodiće se po turnirskom i kup sistemu.Na osnovu broja prijavljenih klubova za takmičenje u konkurenciji pionira, a u  skladu sa Kalendarom takmičenja, pioniri će svoje takmičenje početi od drugog kruga  koji je u terminu  02/03.02.2019. godine.

Na osnovu člana 16. Pravilnika o takmičenju OS RS i broja prijavljenih klubova, takmičenje u konkurenciji pionira provodiće se u dva kruga.

         U drugom krugu formiraće se 2 grupe sa po tri kluba, a takmičenje će se provoditi po turnirskom principu i dva takmičarska para po kup sistemu. Pobjednici   turnira i takmičarskih parova po kup sistemu, ostvariće plasman u treći krug, odnosno na finalni turnir pionirskog prvenstva RS za takmičarsku 2018/2019. sezonu.

          Pravo nastupa u konkurenciji pionira imaju odbojkaši rođeni 2003. godine i mlađi.

 

 

                     Raspored po grupama za drugi krug takmičenja.

 

                   Grupa 1

            Grupa 2

  1. OK „MODRIČA OPTIMA“

    1. OK „TEMPO“

  1. OK „MLADOST“

    2. OK „LIBERO“

  1. OK „PELAGIĆEVO“

    3. OK „RADNIK“

 

 

 

 

Takmičarski parovi:

1. Gradiška: OK „GRADIŠKA“ - OK „BORAC“

2. Ljubinje: OK „LjUBINjE BANKOM“ –OK „JAHORINA“

 

         Klubovi pod rednim brojem 2 (OK„MLADOST“ i OK„LIBERO“), domaćini su jednodnevnih turnira u drugom krugu takmičenja.

 

Službena lica delegira vrhovni sudija u skladu sa članom 13. Propozicija za odbojkaška prvenstva RS u mlađim kategorijama, a troškovi službenih lica propisani Odlukom o naknadama službenim licima u takmičarskoj 2018/2019. sezoni. Prve sudije na turnirima dostavljaće rezultate sa utakmica direktoru takmičenja  putem SMS poruka odmah po završetku utakmica, a delegatske izvještaje elektronskom poštom za svaku utakmicu posebno. Zapisnike sa utakmica  i originalne delegatske izvještaje pismeno slati na adresu Saveza.

         Raspored utakmica biće izrađen u skladu sa Propozicijama za odbojkaška prvenstva RS u mlađim kategorijama, a raspored klubova po grupama koristiće se kao brojevi za Bergerove tablice.

         Za sve što nije regulisano ovim aktom primjenjivaće se normativna akta Odbojkaškog saveza  Republike Srpske.