XS
SM
MD
LG

Sokolac domaćin MOSI 2019

Sokolac će narednog ljeta biti domaćin 56.Međuopštinskih omladinskih sportskih igara (MOSI) najveće amterske sportske manifestacije u Jugoistočnoj Evropi. Na ovoj amaterskoj olimpijadi tromeđe Srbije,Crne Gore i BiH odnosno RS učestvovaće preko 30 sportskih reprezentacija gradova sa preko 2000 takmičara.Oni  će se nadmetati u 14 sportskih grana: fudbalu, malom fudbalu,košarci,odbojci, rukometu, atletici, šahu,stonom tenisu,tenisu,odbojci na pijesku,planinarstu,karateu, streljaštvu i ribolovu.

Tim povodom u Sokocu će se 6.decembra održatu Skupština MOSI u sali opštine sa početkom u 13 časova.Pre Skupštine zasedaće i Stalni komitet MOSI.

Na Skupštini će biti podnesen izveštaj sa 55. MOSI održanih proteklog ljeta u Priboju a zatim će se izvršiti primopredaja i izbor novih predsejednika Sku pštine Stalnog komiteta i sekretara igara.

Predsjednik Organizacionog odbora 56.MOSI će upoznati članove Skupštine o aktivnostima oko organizcije igara a svakak da će veliku pažnju privuči i razmartranje prijava i donošenje odluke o dodjeli organizacije 57.MOSI 2020. godine koje treba da se održe u Srbiji a kandidati su dva grada Bajina Bašta i Nova Varoš.

Na kraju treba istaći da će Sokolac po drugi put ugostiti sportiste tromeđe a gradić sa obronaka Romanije je bio odličan domaćin 48.MOSI  održanih 2011 godine.