XS
SM
MD
LG
08.12.2018 vijesti.meFOTO: SCREENSHOT (YOUTUBE)

Veseli Kimi Raikonen

Dodjela nagrada Svjetske automobilske federacije (FIA) u Sankt Peterburgu ostala je u sjenci blama koji je doživio legendarni vozač Formule 1, Kimi Raikonen.

FIA je završetak sezone obilježila dodjelom pehara i priznanja, a u trenutku kad je 39-godišnji Finac trebalo da preuzme pehar za osvojeno treće mjesto u minuloj sezoni, prisutni su primijetili da nešto nije sasvim u redu.

Raikonen se vidno teturao, jedva je i stigao do pozornice, pa kad ni tamo nije znao gdje treba da stoji, prisutnima je bilo očigledno da se Finac malo "opustio".

Njemu je, sa druge strane, bilo sjajno, grlio je sve redom, a najsrdačnije svog klupskog kolegu iz Ferarija, Sebastijana Fetela.

Kamera je u jednom trenutku snimila i njegovu suprugu Mintu Virtanen čiji je izraz lica najbolje govorio kako se osjeća.

"Kimi je baš uživao u večerašnjoj zabavi", kratko je prokomentarisala njegov izlazak voditeljka Niki Šilds.

Slavni Finac nikad nije skrivao da ima problema s alkoholom, svjetski prvak iz 2007. godine čak je i u svojoj biografiji priznao da je 2012. godine u jeku sezone - između dvije trke - čak 12 dana bio konstantno pijan. Uprkos svemu, i dalje tvrdi kako je s alkoholom tek "rekreativac".