XS
SM
MD
LG

Spasili klub od dugova pa zaigrali za isti

Fudbal u Engleskoj je više od sporta. To je naprosto kultura. Ne postoji klub ma u kojoj ligi igra, a da nema neku zanimljivu priču. Jedan od takvih je i Meklsfild Taun, koji trenutno igra četvrtu ligu.

Meklsfild je osnovan davne 1876. godine. Oni su tri puta osvajali petu ligu, osvajali dva puta FA Trofi, takmičenje za klubove koji nisu u profesionalnom fudbalu. Nikada nisu bili u prve dvije lige a i u trećoj ligi su proveli samo jednu jedinu sezonu. 

Šza je to što je zanimljivo kod ovog kluba ? Prije par godina zapali su u veliku finansijsku krizu. Uprava je odlučila da svakom ko pomogne klubu, oogući da igra za klub. Naravno, to igranje nije se odnosilo na takmičarkse mečeve. Oni koji su poogli klubu, dobili su 15 minuta u nekom prijateljskom susretu. Tako se klub zahvalio entuzijastama i navijačima koji su stali uz klub kada je bilo najteže. 

Ono što je zanimljivo jeste da je svojevremeno ovaj klub vodio i Pol Ins, legenda Mančester Junajteda. Takođe, danas ovaj klub vodi jedan veliki štoper. Menadžer Meksfilda je bivši fudbaler Totenhema i Arsenala legendarni Sol Kempbel.

Trenutno se bore za opstanak u četvrtoj ligi i nisu u dobroj situaciji. Međutim, pokazali su da imaju vjerne navijače a i da oni cijene svoje navijače.

Džejms Gorvin biznismen koji je pomogao klubu pa zaigrao protiv Stouka