XS
SM
MD
LG

Mirosavljević: Mnogo razloga da budemo zadovoljni, ima ponuda za igrače Čukaričkog

Mirosavljević: Mnogo razloga da budemo zadovoljni, ima ponuda za igrače Čukaričkog--

Nenad Mirosavljević, sportski direktor Čukaričkog, sa ponosom je istakao da će poslednji meč u kalendarskoj godini, protiv Crvene zvezde na Banovom brdu (subota, 15 časova) biti istinski spektakl za njegov tim.

- Uvek su utakmice protiv Crvene zvezde na našem terenu pravi spektakl, očekujem da i u subotu bude takav slučaj. Igraćemo protiv najbolje srpske ekipe u ovom trenutku, protiv tima koji se hrabro suprotstavio PSŽ-u, koji je pobedio Liverpul - kazao je na startu razgovora Mirosavljević.

Dok je bio igrač, Mirosavljević je odigrao mnoštvo mečeva protiv Crvene zvezde i Partizana. Između ostalog, kao član kiparskog APOEL-a, protiv večitih rivala nastupao je i u Evropi.

- I oba kluba sam izbacio - prisetio se Mirosavljević, koji je potom kazao šta bi savetovao igračima pred duel protiv crveno-belih:

- Da igraju glavom, a ne srcem. Jesu to utakmice gde srce jače kuca, znaju da budu pune naboja, ali za dobar rezultat protiv ekipa kao što je Crvena zvezda mora da se odigra pre svega pametno, da se momci ne opterete imenom protivnika.

Čukarički je poobarao mnoge rekorde u ovoj polusezoni, po broju osvojenih bodova, po broju postignutih golova, po broju mečeva bez poraza na domaćem terenu.

- Naravno da nas to sve u klubu čini zadovoljnima, da je takve stvari lepo čuti. Uvek je dobro kad radiš neki posao, pa vidiš rezultate toga. Za nas je ovo vrlo uspešna polusezona, ali mogla je da bude i bolja. Neke bodove smo olako ispustili, negde gde smo možda i zaslužili da pobedimo - kazao je Mirosavljević.

Čukarički je od početka tekuće sezone, u svim uzrastima, imao čak 28 igrača koji su pozivani u reprezentaciju, od seniorske do kategorije mlađih kadeta. Malo koji klub može da se podiči takvim dostignućem?

- To je uspeh celog kluba, ali moram da istaknem da nije došao preko noći. Plodove sada već šestogodišnjeg rada od kad je Dragan Obradović došao na čelo kluba ubiremo sada. Postojao je plan, a rezultati tog plana su jasno vidljivi.

Mediji su već pisali da je Čukarički klub sa najmanjim prosekom godina koji se bori za izlazak u Evropu. Izbacili ste u prvi plan mnoštvo mladih igrača, pre svega Đorđevića, Šapića, šansu su dobijali i Tedić, Vidosavljević, Veličković...

- Upravo to je i bio plan, konkretno afirmacija mladih igrača i naše Omladinske škole. Sa ponosom bih istakao da je u susretu protiv Bačke u jednom trenutku na terenu bilo čak petoro igrača iz naše Omladinske škole. Ponavljam, to se nije dogodilo preko noći, već je zasluga svih ljudi koji su u klubu radili prethodnih godina, svako je utako deo sebe u taj uspeh - kazao je Mirosavljević, koji je potom pohvalio stručni štab Brđana:

- Na njihov račun idu sve pohvale. Simo Krunić je odradio dobar posao, dokaz toga su rezultati, ali zasluge idu kompletnom stručnom štabu. Takođe, istakao bih i doprinos Zorana Rendulića, koji je prethodnih šest meseci volontirao u klubu, imao je dosta udela pre svega u individualnom radu sa igračima. Ostaje nam da se dogovorimo oko nastavka saradnje, da potpišemo ugovor sa njim.

Kako ocenjujete igre i rezultate ekipa u mlađim kategorijama? Po plasmanu na tabeli i onome što su pokazali, čini se da tu postoji "rezervoar" za dodatno popunjavanje prvog tima u bliskoj budućnosti, možda već u januaru?

- Sve mlađe kategorije Čukaričkog jesu u vrhu tabela, ali to uopšte nije prioritet, već je osnovni cilj da momci sazreju kao igrači, da nauče puno toga i da ih dobijemo za prvi tim. Ništa nam ne bi značilo da na primer omladinci budu prvi, a da nema igrača koje možemo da prekomandujemo u seniorski pogon. Naravno, kad se uskladi jedno sa drugim, rezultat sa afirmacijom igrača, tim bolje. Sa druge strane, naravno da smo zadovoljni rezultatima svih mlađih kategorija, a pre svega činjenicom da naša škola obiluje talentima koji su budućnost kluba.

Bliži se prelazni rok, ima li ponuda za igrače Čukaričkog?

- Ima, pogotovo kad su ovakvi rezultati. Pre svega tu mislim na interesovanje inostranih klubova za naše igrače, što je sasvim normalno posle ovakvih rezultata. To je i interes svih nas u Čukaričkom, klub živi od prodaje i afirmacije igrača. Ako nema dobrih igara i rezultata, teško ćemo i prodavati igrače. Sačekaćemo da prođe poslednja utakmica protiv Crvene zvezde, pa ćemo da pričamo konkretnije o tome. Uglavnom, dolasci u klub zavise od odlazaka, nećemo da gomilamo igrače. Opet, imamo plan i sa omladincima, neki od njih bi uskoro mogli da dobiju šansu u prvom timu.

Već ste utanačili mesto održavanja zimskih priprema. Možete li da nam kažete nešto više o tome?

- Idemo na Kipar, kao i svake godine, naša baza je u Limasolu, tamo ćemo biti od 25. januara do 9. februara. Dakle, vraćamo se u Beograd nedelju dana pred nastavak šampionata. Na Kipru ćemo odigrati pet kontrolnih mečeva, generalku ćemo imati protiv Levskog iz Sofije. Rivali će nam još biti ruska UFA, litvanska Suduva koja je bila rival Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona, letonski RNS, koji je u njihovom šampionatu zauzeo treće mesto i izborio plasman u Evropu, te poljski Gornjik. Biće nam to rivali po meri - zaključio je Nenad Mirosavljević, sportski direktor Čukaričkog.