XS
SM
MD
LG

Dončić nije mogao sam protiv ''srpskog'' Sakramenta, dabl-dabl Bjelice

Košarkaši Sakramenta upisali su novu pobjedu. Oni su sa 120-113 savladali Dalas u gostima.

Sakramento je sjajno otvorio utakmicu. Bogdanović je bio raspoložen i poveli su sa 13-4. Međutim, Bogdanović pravi dva faula, Dončić hvata ritam i Dalas se vraća. Ipak, prvi period Sakramento je dobio sa 34-31. Dalas je u drugom periodu bio mnogo bolji. Nakon fenomenalne trojke Dončića preko Bogdanovića, Dalas je imao +7. Ipak, u završnici prvog poluvremena Sakramento dolazi do preokreta. Bjelica je imao seriju dobrih poteza na obje strane terena pa je Sakramento na odmor otišao sa tri poena prednosti.

U trećem periodu gosti su održavali svoju prednost. Dalas je uporno pokušavao ali je Sakramento nalazio načina da odbije njihove nalete. Prednost gostiju nije bila prevelika sve do vodstva 80-76. Tada gosti prave seriju u  kojoj je i Bjelica pogodio jednu daleku trojku pa gosti sa deset poena prednosti ulaze u poslednji period. Sakramento je u poslednjem periodu održavao prednost ali se Dalas nije predavao. Poenima Dončića pod faulom i trojkom Metjuza, Dalas je pršao na -5. Ipak, Sakramento je na kraju mirno priveo meč kraju i nisu Dalasu dali ni promil šanse za preokret.

Sakramento su do pobjede predvodili Foks i Hild sa po 28 poena. Odlični su bili i naši reprezentativci. Bjelica je imao 15 poena, deset skokova i četiri blokade a Bogdanović 15 poena, sedam skokova i pet asistencija. Dalas je predvodio Dončić sa 28 poena, devet asistencija i šest skokova.

Foto: ABC10.com