XS
SM
MD
LG

Sestre Mazić vole košarkašku loptu

Vlasenica je odavno poznata kao košarkaški rasadnik , naročito talentovanih  košarakašica. Veliki je broj devojaka koje su svoje prve košarkaške korake napravile u gradiću istočnog dela Republike Srpske i pronele slavu ovog mesta svetskim i evropskim meridijanima.

Treutno u KK Vlasenica pod stručnim vođstvom legendsarnog košarkaškog stratega Radenka  Perendića vredno treniraju tri sestre Mazić ,Milica,Marija i Marina. Mazići su poznata vlasenička sportska porodica, otac mladih setara Slaviša je bio fudbaler, a trenutno je fudbalski sudija u I ligi RS, srtičevi Slobodan i Nikola su poznati fudbaleri, a pravi dokaz da „iver ne pada daleko od klade „ je majka Ivana koja je bila uspešna košarlkašica.

PNajstarija Milica ima deset godina.

  -Počela sam da treniram košarku kada sam napunila sest godina ,vredno sam radila, a za moj napredak najviše zasluga pripadaju provesoru Perendiću, on je pravi sporski pedagog koji svo svoje znanje prenosi na nas. Dosta sam napredovala i već nastupam sa kolegicama koje su starije od mene 3- 4 godine. Osim košarke pomalo sam aktivna i u atletici , bila sam pobednik na nekoliko takmičenja, a najdraže zlatne medalje sam osvojila na uličnim trkama, u mojoj rodnoj Vlasenici. Verujem da ću u budućnosti još više naprdovati i da će mi se ostvariti dečiji san da jednog dana zaigram u jednom od većih košarkaških klubova-rekla je Milica

I sestre Marina i Marija su redovne na treninzima, Marina ima pet a Marija osam godina uče prve košarkaške korake, .Uzor im  je njihova majka Ivana koja im daje korisne savete a Marija slično kao i sestra Milica voli i aktletiku pa se i ona na uličnim trkama u Vlasenici psvojila  bronzane  medalje.Marina je najmlađa ali ima od koga da uči.