XS
SM
MD
LG

Ko i zašto prekraja sistem takmičenja u rukometu

Na današnjoj sednici Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine usvojen je predlog koji bi mogao iz temelja da uzdrma sistem takmičenja u Republici Srpskoj i Federaciji Bosne i Hercegovine. 

Naime, neko je predložio, a Upravni odbor  jednoglasno usvojio (predlog) da od sezone 2019/20 egzistiraju  Premijer liga A i Premijer liga B. U ovoj B ligi bi igalo po šest klubova iz sadašnjih prvih entitetskih liga, te dva kluba koja će ispasti iz sadašnje Premijer lige. Usvajanjem ove odluke bi se dakle Prva liga Republike Srpske, te Prva liga Federacije Bosne i Hercegovine  spustila u treći rang takmičenja. 

Razgovarali smo sa pojedincima iz Republike Srpske koji su prisustvovali sednici. Rekli su nam da se ovaj predlog mora usvojiti na entitetskim savezi ma. Istakli su svoje nezadovoljstvo činjenicom da je rad Rukometnog saveza Republike Srpske onemogućen, a oni su pronašli rešenje da idu u pro menu sistema takmičenja.

Tvrdili su da ništa ne urušavaju, samo dodaju još jednu Premijer ligu. Kada smo ih pitali da li će prvi iz Premijer lige A i prvi iz Premijer lige B igrati majstoricu za prvaka, rekli su nam  - neće.

Prvi iz Premijer lige B će uću i Premijer ligu A. Na našu konstatacuju da je to drugi stepen takmičenja,a Prva liga Republike Srpske odlazi na treći stepen, rekli su nam da nismo u pravu. Da li jesmo ili nismo neka odluče čitaoci.

Nadamo se da će u Rukometnom savezu Republike Srpske preovladati mišenje da je ovo urušavanje i sisitema takmičenja, ali i kompletne sportske organizacije Bosne i Hercegovine i njenih saveza, te da ovaj predlog neće proći!