XS
SM
MD
LG

Zoran Bujić uštimao orkestar

Za fudbalere Borca iz Kozarske Dubice jesenas nije bilo nesavladive prepreke. U četrnaest utakmica u Regionalnoj ligi Republike Srpske, grupa zapad izabranici trenera Zorana Bujića zabeležili su isto toliko pobeda i suvereno su osvojili titulu prvaka prvog dela šampionata ispred novajlije Bratstva iz Kozarca koje zaostaje četrnaest bodova (42:28).

Nekadašnji prvoligaš Republike Srpske čvrsto je rešio da se vrati u drugoligaški karavan i na najboljem je putu. Veliko je pitanje da li će iko na proleće uspeti da zaustavi Dubičane u silovitom naletu čija je razlika 67:10 i koji su sve utakmice odigrali majstorski, efikasno i odgovorno.

-Realno, po svemu do sada prikazanom, i po tabeli, imamo najjaču ekipu u ligi u kojoj se takmičimo. Za očekivati je da na proleće nastavimo u istom pobedničkom ritmu. Profesionalna smo ekipa, do kraja prvenstva ćemo igrati bez ikakvog opuštanja, u sve utakmice ćemo ulaziti krajnje maksimalno i s pobedničkim ambicijama. To je naš rezon, tako shvatamo svoje obaveze – počeo je priču Zoran Bujić.

Već sada trener Zoran Bujić, koji je pre tri godine bio šampion Republike Srpske s Rudar Prijedorom, može da počne da sprema ekipu za viši rang takmičenja.

-Radimo na tome, jer objektivno teško je očekivati da nas neko ugrozi pošto imamo najkvalitetniju i najiskusniju ekipu od svih protivnika. Sve činjenice daju nam za pravo da već ove zime počnemo da pravimo tim za drugoligašku konkurenciju. Neće tu biti nekih većih korekcija, dovešćemo dva ili tri igrača i golmana, biće to mladi fudbaleri koje treba da podignemo i afirmišemo jer nam je tim dovoljno iskusan da iznese postavljene takmičarske ambicije. Imam već uvid u potencijalne novajlije i to bi trebalo brzo da rešimo. Nastojaćemo sad da završimo sve kako bi na leto samo bili posvećeni kvalitetnom i profesionalnom radu i spremali već pripremljeni igrački kadar za iskušenja u višem rangu – dodao je Bujić.

Bez obzira što je Regionalna liga Republike Srpske grupa zapad amaterska trener Borca Zoran Bujić ne želi bilo kakvu improvizaciju.

-Možda u ovom rangu takmičenja nije potrebno da se trenira svaki dan, ali mi to jednostavno želimo jer treba spremni da dočekamo Drugu ligu u kojoj će da budu mnogo jače i izazovnije utakmice. Želim istinski kvalitetno da spremim ekipu. Samo dobar i profesionalan rad donosi dobre rezultate i uspehe.

Iza takmičarskom sektora stoji i organizacioni, Borac je klub koji funkcioniše na visokom nivou, iznad ambijenta trećeg ranga takmičenja pod okriljem FSRS.

-Stvarno imamo jaku upravu na čelu s predsednikom Rodoljubom Topićem. Mlad je i ambiciozan sporstki radnik, zaslužuje sve pohvale za ono što je uradio sa svojim najbližim saradnicima. Mnogi dobro znaju u kakvim je uslovima Borac do sada radio, kakve je rezultate imao. Kozarska Dubica zaslužuje veći rang takmičenja. Eto, kupili smo i autobus što je samo pokazatelj da se ozbiljno radi. Stavili smo i reflekore na stadionu “Đolovi”, a radi se i pomoćni trener što su sve pozitivni primeri koji govore da Borac ima fudbalsku budućnost – završio je na kraju Zoran Bujić, strateg šampionskog sastava Dubičana.

Tokom jesenje sezone dres Borca su nosila 22 fudbalera, samo nijedan minut na terenu nije proveo jedan igrač Marko Reljić. Prozivka za proleće zakazana je za posle Svetog Jovana, iza 20. januara iduće godine.

 

IGRAČKI KADAR

 

Marko ĆULIBRK 1260 14       1        0        11

Mirko TICA      1260  14      2        0        3

Ljuban ANTONIĆ        1218  14      0        0        12

Stefan TOMAŠ 1168  14      0        0        15

Vladan RELjIĆ   982    13      1        0        10

Manojlo TRKULjA        957    11      1        0        1

Danijel MARIN 825    11      2        0        0

Emilko JANKOVIĆ     788    9        1        0        1

Vladimir DžOMBIĆ     761    12      1        0        3

Borislav TOPIĆ         651    8        3        0        3

Darko MILANOVIĆ   630    7        0        0        0

Nikola PEKIĆ   608    7        1        0        0

Nenad MARIN    536    10      1        0        0

Borislav DALIĆ         502    9        0        0        1

Jovica PEJAKOVIĆ    374    7        2        0        1

Stefan VUJANOVIĆ   360    4        0        0        0

Predrag PRALICA      332    11      0        0        6

Milinko PUŠIBRK    285    7        3        0        0

Emir KRIVDIĆ 270    3        0        0        0

Siniša PEKIĆ 90      1        0        0        0

Almir GORINjAC        27      1        0        0        0

Srđan LONČAR  10      1        0        0        0

 

NAPOMENA: Kolone znače: 1. ime i prezime igrača, 2. broj minuta, 3. broj utakmica, 4. žuti kartoni, 5. crveni kartoni, 6. golovi.