XS
SM
MD
LG

"Monting" iz Teslića pobjednik "Derventa Nektar futsal 2018"

Prepuna sportska dvorana u Derventi , gdje dosta ljudi je moralo da stoji, jer su tribine bile dupke pune i svjedočile još jednoj odličnoj futsal večeri. Ponovo glavni protagonista , kao i prošle godine bio je Tales Feitosa. Ali krenimo redom .

Prvo polufinale seniora su igrali ekipe Motela Dvor ( ekipa igrača iz Bijeljine i Ugljevika pojačana s najboljim BH futsal igračem Aladžić Marijom) i ekipa Extraprom Teslić ( igrači iz Doboja).  Odličan susret gdje su igrači motela Dvor sigurnom igrom imali utakmicu pod kontrolom u prvom poluvremenu i vodili sigurnih 2:0 . U drugom dijelu riskantnija igra ekipe iz Doboja, smanjuju rezultat , pogađaju ubrzo stativu ali čvrsta ekipe Motela Dvor nije dozvolila više od toga. Do kraja pregršt uzbuđenja , ali po jedan gol s obe strane, stativu dva puta i motel Dvor pogađa i prvi finalista je ekipa motela Dvor.

Drugo polufinale između ekipe Montinga ( igrači iz Srbije sa jednim brazilcem i ukrajincem) i ekipe Geokopa ( igrači iz B.Luke) bilo je takođe odlično , iako je na kraju završeno rezultatom 3:0 , uopšte nije bilo tako lako ekipi iz Srbije. Monting već u drugom minutu postiže gol za vodstvo ( Tales se odlično snašao) ali dobri su bili i banjalučani , ali raspoložen na golu je bio Antonić. Na krilima odličnog Talesa Monting stiže i do drugog gola krajem prvog poluvremena. Igrači Geokopa idu sa igračem u polju i uspijevaju stvoriti nekoliko izglednih situacija , ali promašuju ili brani Antonić . Sve dileme oko pobjednika ovog polufinala riješio je Matijević golom tri minuta prije kraja.

 Kod veterana suvjereno prvo mjesto osvaja ekipa Sportskog udruženja Drinić, igrači iz Banja Luke koji su i prošle godine osvojili .

Kod juniora , gdje je učestvovalo 20 ekipa u finalu odličan susret između ekipa iz Gračanice i Kladnja, a prvo mjesto nakon penala osvaja ekipa iz Gračanice.

Kod kadeta gdje je učestvovalo 12 ekipa , u finalu također penali a prvo mjesto osvaja ekipa iz Vinkovaca poslije četiri serije penala.

U pionirskoj konkurenciji turnir osvaja ekipa pravdabl iz Banja Luke koja iako je gubila na poluvremena , napravila preokret i golom u posljednjoj minuti došla do pobjede.

Gost večeri bio je jedan od najboljih freestyle zabavljača u regionu , Miran Pirner iz Zagreba, koji je bio i finalista super talenta u Hrvatskoj i učesnik svjetskog prvenstva u freestyle.

Posljednji susret je bio poslastica večeri, koju je čekalo 1.500 gledalaca u derventskoj dvorani. Prvi gol na utakmici , ko će dati drugi nego Tales, za vodstvo ekipe iz Srbije. Ekipa iz Bijeljine ne odustaje od svoje igre s golmanom u polju i nakon nekoliko promašenih šansi dolaze do izjednačenja preko Pavića. Nakon primljenog gola i ekipa Montinga igra s igračem umjesto golmana i riskantnom igrom uspijevaju postići još jedan gol u toku prvog poluvremena koje završava prednošću od 2:1.

U drugom poluvremenu i dalje šahovsko nadmudrivanje gdje je svaka lopta bitna, nekoliko dobrih šansi promašuju igrači Motela Dvor , ali sredinom drugog dijela odlično se snalazi Marinković za izjednačenje . Nedugo zatim ponovo zabija Marinković ovoga puta za vodstvo ekipe iz Bijeljine. Ponovo na scenu stupa Tales Feitosa i preciznoim šutem sa desetak metara poravnava rezultat nekih pet minuta pre kraja. Još nekoliko dobrih šansi s obe strane i pobjednika odliučuju penali.

Prve dvije serije obe ekipe sigurne za Monting ( Perić i Tales) a za motel dvor ( Aladžić i Arnautović ) da bi u trećoj seriji golman Ružičić promašio okvir gola. Rnić ima priliku da riješi pitanje pobjednika , ali Ružičić brani njegov šut. Odmah nakon toga i Antonić brani penal za Monting , da bi loptu uzeo najstariji akter ove utakmice , Predrag Rajić koji pogađa mrežu i donosi radost svojoj ekipi. Tako smo dobili pobjednika ovogodišnjeg Derventa nektar futsala, ekipu Montinga. Nimalo ne bi bilo nezasluženo da je to bila ekipa Motela Dvor , predvođena Aladžićem, ali ipak igrač koji je obilježio ovaj turnir , kao i prošli je Tales Feitosa iz Brazila koji je najbolji pojedinac bio prošle a i ove godine.

   SENIORI:

-NAJ .IGRAČ: TALES FEITOSA ( MONTING)

-NAJ.STRELAC: MIRKO MARINKOVIĆ ( MOTEL DVOR)

-NAJ.GOLMAN: ALEKSA ANTONIĆ ( MONTING)

 

KADETI:

NAJ . IGRAČ : HUSANOVIĆ ADNAN ( BUDUĆNOST BANOVIĆI)

NAJ.GOLMAN: IŽAKOVIĆ JOSIP ( MNK AURELIA VINKOVCI)

 

PIONIRI:

NAJ .IGRAČ: MARKO BABIĆ ( PRAVDABL B.LUKA)

NAJ.GOLMAN : ZILIĆ AJDIN ( SLOGA DOBOJ )

 

JUNIORI:

NAJ . IGRAČ: DŽINDIĆ AMER ( KASKADA )

NAJ.GOLMAN : BAJKANOVIĆ JOVAN ( KASKADA )

 

VETERANI:

NAJ.IGRAČ: KRUNIĆ BRANISLAV ( S.U. DRINIĆ)

NAJ.GOLMAN : AVDUKIĆ ASMIR ( S.U. DRINIĆ )

 

17,00:  revijalna utakmica 2008:  TEKSTILAC-BORAC B.LUKA=0:0                                      

17,25: finale veterana: S.U. DRINIĆ    -HARMELI BANOVIĆI=5:0

Krunić 3, Dimitrijević, Vranješ-           

18,05:  polufinale seniora: MOTEL DVOR- EXTRAPROM =3:2

Pavić, Aladžić, Arnautović – Buljubašić, Martić

18,50: finale juniora: MNK KASKADA GRAČANICA-MNK KLADANJ=1:1 ( 3:2)

 Džindić- Halilović

19,20:  polufinale seniora:  MONTING TESLIĆ – GEOKOP DERVENTA=3:0

Tales 2, Matijević -  

20,05:  finale pionira: PRAVDABL B.LUKA – SLOGA DOBOJ=2:1

 Rajić, Babić - Đurić

20,35: finale kadeta:BUDUĆNOST BANOVIĆI – AURELIA VINKOVCI=2:2 ( 4:5)

21,05: Proglašenje sportista godine opštine Derventa

21,15: finale seniora: MOTEL DVOR- MONTING= 3:3 (5:6)

 Marinković 2, Pavić – Tales 2, Matijević

                                

 


Sarajevo 6 : 5 Salines
Sloga 4 : 1 Radnik MD Šop
Borac 2 : 4 Mostar SG
Brotnjo 3 : 7 MNK Hercegovina
Željezničar 7 : 5 Sloboda Kompred
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik MD Šop 18 12 2 4 38
2 Mostar SG 18 11 3 4 36
3 Sloga 18 11 1 6 34
4 Sarajevo 18 9 3 6 30
5 Salines 18 10 0 8 30
6 MNK Hercegovina 18 8 2 8 26
7 Željezničar 18 7 4 7 25
8 Borac 18 6 2 10 20
9 Sloboda Kompred 18 5 1 12 16
10 Brotnjo 18 2 0 16 6