XS
SM
MD
LG

NBA: Jokić bolji od Belog i Bogdana

Košarkaši Denvera savladali su Sakramento u gostima sa 117-113 te su došli do 25. pobjede u sezoni.

Meč je počeo u sjajnom ritmu. Bjelica je bio raspoložen sa jedne a Jokić sa druge strane. I jedni i drugi su imali dobre procente šuta u prvom periodu, bili dosta izjednačeni pa je rezultat bio 30-30. Sakramento je bio mnogo bolji u drugom periodu. Bogdanović ih je uveo u dobar ritam. Došli su i do dvocifrene prednosti i na odmor su otišli sa 13 poena prednosti.

U drugom periodu ukazao se Marej. Čovjek koji je u prvom poluvremenu dao dva poena uz 0/4 šut iz igre, bio je maestralan u nastavku. Postigao je 17 poena u trećem periodu i donio je preokret svom timu. Ipak, nakon 3/4 bilo je 84-84. Denver otvara poslednji period sa serijom 5-0. Tu su prednost održavali i ušlo se u neizvjesnu završnicu. Tu je opet na scenu stupio Marej. Pogodio je dvije trojke i za Kingse više nije bilo spasa.

Denver je do pobjede predvodio Marej koji je imao 36 poena, od čega 34 u drugom poluvremenu, dodao je i sedam skokova te šest asistencija. Jokić je imao 26 poena, 13 skokova i šest asistencija. Kingse je predvodio Hild sa 29 poena, Bjelica je imao 17 poena i šest skokova a Bogdanović 14 poena i pet skokova.

Denver je na omjeru 25-11 i to je izjednačen njihov najbolji start kojeg su imali u sezoni 1975/76. Kingsi su na omjeru 19-19.

Foto: SB Nation