XS
SM
MD
LG

Srpska pamti velikana

 

MODRIČA - Na grob nekadašnjeg predsednika Republike Srpske i prvog čoveka fudbala u Srpskoj i u BiH, dr Milana Jelića, na Gradskom groblju u Modriči i ove godine povodom Dana RS položeni su venci i cveće. Cveće su položili predstavnici institucija Republike Srpske, zajedno sa članovima porodice Jelić.

Cveće na grob Milana Jelića u povodu obeležavanja Dana Republike Srpske položili su supruga Milica i sin Petar, zatim izaslanik predsednika RS i srpskog člana Predsedništva BiH Miladin Dragičević, poslanici u Narodnoj skupštini RS Mara Milošević, Nataša Stevanović i Risto Marić, ministar industrije, energetike i rudarstva RS Petar Đokić, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić, te načelnik i zamenik načelnika opštine Modriča, Mladen Krekić i Nikola Savić.

Milanov sin Petar kaže da je ponosan na činjenicu da Milan Jelić nije zaboravljen.

„Drago mi je da i nakon ovoliko godina prijatelji  i politički saborci moga oca i dalje posjećuju njegov grob na sve važnije datume. Zahvalio bih im  se i poželio da nastave da se bore za ono što su zajedno počeli“, rekao je Petar Jelić.

Izaslanik predsednika RS i srpskog člana Predsedništva BiH Miladin Dragičević rekao je da se Jelić zalagao za Srpsku kakva je danas, a ona je danas stabilna i sinonim slobode za sve građane.

 

„Nažalost, dvanaestu godinu obilježavamo Dan Republike Srpske bez Milana Jelića. On je bio veliki čovjek, humanista i patriota. Našao bi vremena da svakoga sasluša, rješava njihove probleme ali je izgleda najmanje mislio na sebe. Zbog toga je i prerano otišao. Danas mu sa ovoga mjesta možemo poručiti da je Republika Srpska stabilna i da je sinonim slobode za sve njene građane“, izjavio je Miladin Dragičević.

Ministar industrije, energetike i rudarstva RS Petar Đokić rekao je da je Milan Jelić grandiozna ličnost istorije RS.

„Milan Jelić je ostavio neizbrisiv i najljepši mogući  trag u periodu stvaranja Republike Srpske. U svom kratkom životu dao je nemjerljiv doprinos u razvoju Republike Srpske i Modriče. Danas smo ovdje da mu odamo dužno priznanje. On je bio grandiozna ličnost Republike Srpske i trajno će ostati u našem sjećanju“, naglasio je ministar Đokić.

 

Da podsetimo, Milan Jelić bio je šesti predsednik RS, te predsednik Fudbalskog saveza Republike Srpske i FS BIH. Iako je preminuo 30. septembra 2007. u 52. godini života od posledica srčanog udara, ne zaboravlja se dr Milan Jelić.

Srpska pamti velikana...