XS
SM
MD
LG

Počeli prvi treninzi za volontere

U periodu od 08.01. – 11. januara, u hotelu „Holivud biće održani treninzi za volontere pod nazivom „About EYOF“.

Prvom treningu prisustvovalo je 124 novih volontera iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva Prisutnima su se obratili direktor, Senahid Godinjak, kao i predstavnici sektora volontera Nela Cikotić, Haris Frašto, Nadina Gagula i Alen Zemuni.

U svom govoru, direktor Senahid Godinjak izrazio je svoju želju da se zahvali volonterima, da čestita volonterima na odluci da budu volonteri i da naglasi važnost volontiranja. Istakao je da se, kroz različite oblike učestvovanja i asistiranja, treba pružiti prilika mladima da predstave EYOF 2019 u najboljem svjetlu. Naglasio je, međutim, da se Bosna i Hercegovina ne može mjeriti sa državama koje su razvijenije, ali da svakako treba da se predstavi kao dobar domaćin, država koja se treba uzeti u obzir kada je u pitanju organiziranje velikih sportskih događaja.

Nela Cikotić je uvela sve prisutne u to što EYOF 2019 predstavlja, te je prisutne upoznala sa aktivnostima koje su do sada odrađene u sektorima. Predstavila je detaljno sportove koji će biti održani, smještaj u kojem će biti smješteni sportisti i volonteri koji nisu iz Sarajeva, objasnila gdje će se nalaziti Medal Plaza, sale za ceremonije, Press centar, transport, te gdje se nalaze hoteli u kojima će sportisti biti smješteni.

Tokom četiri dana treninga, prisutnim volonterima obratiće se predstavnici svih sektora i predstaviti operativni plan sektora, te će na taj način volonteri donijeti odluke koji sektor im najvše odgovara.

Podsjećamo da je aplikacija za volontere zatvorena 20.novembra, putem koje je prijavljeno 1800 volontera iz cijele Evrope.