XS
SM
MD
LG

Bh odbojkašice bez učešća na Evropskom prvenstvu

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nije uspjela da se plasira na završnicu Evropskog prvenstva 2019.

Izabranice selektora Gorana Nešića u sklopu grupe F u poslednjem šestom kolu u Lukavcu u odlučujućem susretu za odlazak na EP večeras su posle maratonske borbe i pet odigranih setova nadigrane od Rumunije sa 2:3 (17:25, 25:19, 25:21, 17:25, 9:15) u utakmici koja je trajala dva sata i šest minuta igre i tako su gošće izborile učešće na prvenstvu starog kontinenta.

Rumunske odbojkašice bolje su otvorile susret i povele su sa 0:1 u setovima (17:25). Nakon prvog perioda reprezentacija BiH je zaigrala bolje, uspjela je da osvoji naredna dva (25:19, 25:21) i dođe na korak od istorijskog uspjeha. Ipak, igračice Rumunije prave potpuni preokret i osvajaju četvrti set (17:25) i stižu do taj-brejka. U odlučujućem petom setu gošće su bile odlučnije i triumfuju sa 9:15 te slave veliku pobjedu za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Izabranice Gorana Nešića i trenera Anila Derviševića igrale su u sastavu: Ajla Paradžik, Milana Božić, kapiten Sanja Kojić Đurić, Ajla Hadžić, Iman Isanović, Vesna Crnčević, Verica Simić, Dajana Bošković, Edina Selimović, Jovana Kovačević, libero Marijana Savić, Anđelka Radišković libero Meliha Musić i Klaudija Pravdić,

Španija je osigurala plasman na Euro, a u poslednjem kolu grupe F večeras će u utakmici za prestiž dočekati Latviju.

Tabela

1.Rumunija 14
2.Španija 11 (meč manje)
3.BiH 8
4. Latvija 0 (meč manje)

Evropsko prvenstvo će biti održano od 23. avgusta do 9. septembra 2019. godine u Mađarskoj, Turskoj, Slovačkoj i Poljskoj. Na finalni turnir su se plasirali Španija i Rumunija.