XS
SM
MD
LG

Prijović napustio Paok

Srpski fudbalski reprezentativac Aleksandar Prijović zvanično je prešao iz solunskog PAOK-a u Al Itihad iz Saudijske Arabije.

Dosadašnji najbolji strijelac PAOK-a potpisao je ugovor na četiri i po godine, uz godišnju platu od 5,3 miliona evra i bez velikih bonusa koji su uključeni, dok grčkom klubu sljeduje 10 miliona evra na ime obeštećenja.

"Posle dve sjajne godine, 86 utakmica, 60 pobjeda, 55 golova i dva Kupa, došlo je vrijeme da kažem zbogom. Došao sam u PAOK kada je padao snijeg, klub je bio u lošoj situaciji, 9. na tabeli i gladan trofeja, a odlazim takođe u snježnom vremenu, ali sa prvog mjesta. Hvala svima u PAOK-u, najviše navijačima, nadam se da sam pomogao klubu da napreduje", napisao je Prijović na Instagramu.

Prijović je stigao u tim čiji je trener Hrvat Slaven Bilić, a novi saigrač biće mu bivši napadač Crvene zvezde Aleksandar Pešić.

Tokom karijere igrao je još za Legiju, Boluspor, Ðurgarden, Tromso, Lozanu, Sion, Nortempton, Jeovil, Derbi i Parmu.

Za reprezentaciju Srbije odigrao je 12 utakmica i dao dva gola, među kojima je jedan za pobjedu protiv Gruzije (1:0) za odlazak na Mundijal u Rusiji.