XS
SM
MD
LG

Krenuo brodski turnir

BROD – U Brodu je sinoć(petak) na svečan način otvoren 40.ponoćni turnir u malom fudbalu „Brod 2019“ koji će neprekidno trajati oko 60 časova, a ove godine okupio je 45 ekipa iz zemlje i inostranstva.

Sve je počelo 1979.godine i ta lepa tradicija nikada se nije zaustavljala, čak ni onda kada su ratne strahote pretile da unište čitav brodski kraj. Mlađi takmičari kažu da žele da postanu deo prebogate brodske sportske istorije.

„Očekujem korektan turnir sa dobrim fudbalom. Bilo bi lepo doći do silnih novaca. Mnogo bi značilo 1.mesto. Uz to, igram veliki fudbal za Tekstilac i ubeđen sam da će i naredne sezone u derventi se igrati prvoligaški fudbal“, rekao je Siniša Simić.

Dragoslav Nikolić iz Sijekovca kod Broda prvi je ove godine istrčao na parket brodske dvorane.

„Očekujem kvalitetnu igru i da sve protekne u sportskom dugu. Prošle godine smo u ¼ finala eliminisani. Ako budemo imali malo više sportske sreće možda dođemo i do same završnice“, kaže Nikolić.

Činjenica je da je svojevrsni rekord po broju učesnika u prošlosti bio 128 ekipa iz zemlje i sveta. Nema dileme da je ova manifestacija posebne vrste i mamac za turiste. Organizator Ponoćnog turnira je Turistička organizacija Broda čija direktorka Ružica Maslić kaže da se i kroz sport afirmiše brodski kraj i ovaj deo Republike Srpske.

„Svaka prilika poput ove okuplja ljude i daje znak da se razvija i turizam. Imamo ekipe iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Hrvatske. Svojski se trudimo da odradimo ovaj program tako da evociramo uspomene kod mnogih kako je to nekada bilo. Brod je lep i srdačan grad i nadamo se da će do nedelje ovde doći veliki broj posetilaca“, nada se Ružica Maslić.

Pokrovitelj ove manifestacije je opština Brod čiji načelnik Ilija Jovičić kaže da je u pitanju jedna od najvažnijih sportskih manifestacija čitavog regiona.

„Ponosam sam što su brojne generacije uspele održati tradiciju. Vremenom su pojavljivale se slične manifestacije izgradnjom dvorana u Modriči, Derventi i Prnjavoru, ali kod nas je ostala tradicija. Nagrade su pristojne. Moja obaveza je da ova priča traje u nedogled, da lepa priča iz Broda ode u svet. Ne bi to bilo prvi put, ali svaki naredni put je tako da svima godi“, istakao je prvi čovek Broda.

Nekada odmah iza zagrebačke „Kutije šibica“, brodski Ponoćni turnir će ove godine pobedniku doneti 12 hiljada maraka, a svim učesnicima i gledaocima biće to svojevrsni dar.

Meren satima kvalitetne igre...