XS
SM
MD
LG

Prvoligaš sa Tise zakazao prozivku za ponedeljak

Beli snežni prekrivač na terenima Gradskog stadiona kraj Tise uskoro će nestati. Ne zbog najavljene temperature u plusu, već zato što je trener OFK Bečej 1918 Dušan Bajić zakazao prozivku za ponedeljak u 14,30 sati, a kada počnu zimske pripreme pršti na sve strane, pa posla preko glave ima i ekonom Dragica Katavić.

Prvo pojačanje je povratnik Aleksandar Mirkov

- Kako sada stvari stoje, kompletne pripreme obavićemo u Bečeju, na pomoćnom terenu, pogodnim terenima kraj Tise i sadržajima pod krovom „hrama sportova“, bilo je prvo što nam je rekao sportski direktor Bečejaca Dejan Stanojev, a onda je dodao. Za sada su nas napustili štoper Marjan Cvetković i vezista Stefan Cvijić, mada će biti još odlazaka. Sve zavisi od toga koga ćemo dovesti.

Utaničili smo nastavak pozajmice Save Radića (Čukarički) i Marka Mandića (Vojvodina), a na korak smo do dogovora sa Vojvodinom da narednih šest meseci na pozajmici provede i naš doskorašnji član Aleksandar Mirkov. Biće još novajlija, ali samo onih koji će moći da prihvate odgovornost i odmah se uhvate u koštac sa izazovima koji su pred nama.

Šefu struke prvoligaša sa Tise mladom treneru Dušanu Bejiću pauza je dobro došla, jer je imao vremena da na miru analizira ono što predstoji u nastavku sezone. Spletom okolnosti, stigao je na klupu Bečejaca u poslednja tri prvenstvena kola. Pre toga je omladince Vojvodine više nego uspešno doveo do titule jesenjeg prvaka elite ovog uzrasta. Ali, jedno je omladinska, a drugo seniorska konkurencija.

Stručni štab prvoligaša sa Tise: Miloš Andrić, Dušan Bajić i Dalibor Novčić, na proslavi povodom veka fudbala u Bečeju

- Prvoligaški karavan je izuzetno kvalitetan rang takmičenja i svaki detalj predstojećih priprema mora se dobro isplanirati i odraditi. U saradnji sa sportskim direktorom i ostalima u klubu završavamo razgovore sa potencijalnim pojačanjima. Što pre okončamo dileme oko sastava, to će biti bolje. Jer, nastavak prvenstva će brzo stići. Kompletan raspored igranja kontrolnih utakmica je poznat, ali još nismo sve utanačili gde će se igrati. Mnogo toga zavisi od vremenskih uslova. Najveći broj utakmica ćemo igrati na terenima sa veštačkom travom, kako bismo izbegli eventalne povrede na klizavim i nepripremljenim terenima i spremno dočekali nastavak borbe za bodove. Cilj je jasan, moramo obezbediti opstanak u prvoligaškom društvu. Nije to lako breme, ali ko nije spreman da ga iznese na svojm plećima, taj ne treba ni da se hvata u kolo, jasan je trener Dušan Bajić.

- Prvu, od ukupno osam, proveru Bečejci će imati posle dvonedeljnog rada, a rival će 26. januara biti Cement iz Beočina.Četiri dana kasnije igraće se sa zrenjaninskim Radničkim na „veštaku“ u Novom Sadu. Uglavnom će Bečejcima rivali biti srpskoligaši. Lider vojvođanskih srpskoligaša kulski Hajduk biće protivnik drugog februarskog dana, a četiri dana kasnije sastaće se sa beogradskim srpskoligašem IMT-om u sportskom centru na Adi Ciganliji. Novosadski Kabel će testirati Bečejce 9. februara na veštačkom terenu novosadskog Sajmišta, a sa ČSK-om iz Čelareva sastaće se 16. februara. „Generalka“, kao par priprema unazad, biće 20. februara protiv TSC-a iz Bačke Topole, a tri dana kasnije „rezervisti“ će odmeriti snagu sa vojvođanskim ligašem Slogom iz Temerina. Kako sada stoje stvari, start nastavka prvenstva zakazan je za 27. februar i Bečejce čeka gostovanje u Kruševcu, gde će im rival biti Trajal.