XS
SM
MD
LG

Favoriti hvataju zalet

Utakmicama grupe D i G nastavljen je Kup Azije, a na sve tri utakmice odigrane danas, favoriti su opravdali očekivanja, te su stigli do pobjeda. Prvu utakmicu dana odigrali su Iran i Vijetnam, a favorizovani Iran slavio je 2:0. Iranci su od starta utakmice nametnuki svoj ritam, napdali, stvarali prilike, a odbrana Vijetnama kapitulirala je u 38. minuti kada je Azmoun glavom postiže vodeći gol. Isti  igrač  pitanje   pobjednika je  riješio u 68. minuti, čime su Iranci izborili plasman u narednu rundu. 

Plasman u sljedeću fazu takmičenja izborio je i Irak koji je lako izašao na kraj sa Jemenom, savladavši ga 3:0. Iračani su silovito krenuli, a do 19. minuta su golovima Alija i Rsasana vodili 2:0. Konačan rezultat postavio je Abas u 90. minuti. Irak i Iran u grupi D imaju po 6 bodova, pa će u posljednjem kolu odlučiti o prvom mjestu u grupi. 

Favorit iz prikrajka na Kupu Azije, Saudijska Arabija bila je bolja od Libanona 2:0. Popularni "sinovi pustinje" u vođstvo su došli u 12. minuti golom Al Muvalada. Pobjedu Saudijaca ovjerio je Al Mogavi u 67. minuti. Ovom pobjedom Saudisjka Arabija je takođe osigurala plasman u narednu fazu takmičenja.