XS
SM
MD
LG

Vranješa otpisuje Prosinečki

Član belgijskog Anderlehta i reprezentativac BiH Banjalučanin Ognjen Vranješ po svemu sudeći neće više biti pozivan među "Zmajeve" zbog tetovaže Momčila Đujića zbog koje je u Sarajevu podignuta velika prašina, a ovaj se sportista našao na stubu linča nacionalista.

Ognjen Vranješ u dresu reprezentacije

Selektor Robert Prosinečki, gotovo je sigurno, neće više upućivati pozive nekadašnjem igraču Crvene zvezde jer je dobio nalog od čelnika Saveza koji su pod velikim pritiskom, a osim toga i FS BiH je u saopštenju osudio njegovo ponašanje.

Ovakav rasplet, doduše indirektno, najavio je u sarajevskim medijima i novi generalni sekretar FS BiH Adnan Džemidžić, koji je od 1. januara preuzeo ovu odgovornu funkciju od Jasmina Bakovića.

- Što se igračkog dela tiče sve je diskreciono pravo selektora koga i kada pozvati… Što se Ognjena Vranješa tiče Savez se oglasio saopštenje, napisao je na koji način tretira njegovo ponašanje. Obavljen je razgovor ljudi iz Izvršnog odbora, predsed nika i selektora i njihova reč je konačna. Uskoro će se i to pokazati. Neke stvari moraju da budu složene. Pravila igre i red se moraju poštovati, kao i kodeksi ponašanja, a mislim da smo podigli i tu letvicu i kada je u pitanju reprezentacija i selektor i odnosu uopšte prema javnosti – istakao je Adnan Džemidžić.

Već krajem januara bi trebalo da bude poznato da li će Robert Prosinečki i dalje pozivati u reprezentaciju Ognjena Vranješa koji je već duže vremena pod žestokim pritiskom nacionalističke navijačke grupe "BH fanatikos".