XS
SM
MD
LG

Veliko interesovanje za akciju Sportskog žurnala

Kako se približava 31. januar (12 časova) i završna svečanost osmog izdanja manifestacije “Dan fudbala Republike Srpske” sportska groznica sve jače trese grad na Vrbasu, ali i celu Republiku Srpsku. Očekuje se još jedna u nizu svetkovina koja će daleko da odjekne, a biće ispisane nove stranice fudbalske istorije ovdašnjih prostora, a Republika Srpska će dobiti nove besmrtne heroje.

Biće proglašeni najbolji fudbaler, trener, sudija i fudbalski radnik, te najperspektivniji igrač, a posebnu pažnju izazivaju i dva posebna priznanja, nagrada za životno delo “Doktor Milan Jelić” i Zlatna povelja “Miljan Miljanić”, koja se dodeljuje za podvige i fudbalska ostvarenja. Prema najavama iz Fudbalskog saveza Republike Srpske biće dodeljena i određena posebna priznanja.

-Interesovanje za ovogodišnju manifestaciju je izuzetno, ljudi se svakodnevno raspituju i zovu, informišu se vezano sa akciju čija završna svečanost će tradicionalno biti održana u Kristalnoj dvorani hotela “Bosna”. Želimo da sve bude na visokom nivou, a pripreme za sam ovaj čin počeli smo još u novembru prošle godine. Sve će da bude u duhu fudbalske svetkovine – istakao je generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske Goran Ćejić.

Treća sednica stručnog žirija kojim predsedava Tomo Marić, novinar i pisac, savetnik u Vladi Republike Srpske, tačnije Ministarstvu porodice, omaldine i sporta biće održana u sredu, 16. januara, a poslednji sastanak ovog tela dan pred samu manifestaciju kada će da budu poznati laureati za 2018. godinu. Pored Marića u žiriju su predstavnici FS Republike Srpske, ali i novinari koji prate fudbalski život Republike Srpske.

-Uradili smo veliki deo posla do sada, očekuje nas uzbudljiv finiš. Razmatraćemo isključivo postignute rezultate i uspehe u prošloj godini. Imali smo po pet kandidata za svaku nagradu, pa smo te spiskove sveli na po tri imena, a na narednoj sednici gledaćemo da se približimo konačnim rešenjima i imenima koja će da budu nagrađena. Konkurencija je jaka i žestoka, nijanse će da odlučuju – istakao je potpredsednik žirija Zoran Vajkić.

U konkurenciji za glavne nagrade ostala su po tri kandidata, a Sportski žurnal će u narednim danima nastojati da predstavi sve kandidate i približi njihovu biografiju i rezultate javnosti. “Dan fudbala Republike Srpske” već osam godina organizuju Sportski žurnal, Vlada Republike Srpske, tačnije Ministarstvo porodice, omladine i sporta i Fudbalski savez Republike Srpske. I ove godine podršku akciji daće Milorad Dodik, predsedavajući Predsedništva BiH, Petar Đokić, ministar industrije, energetike i rudarstva i nova ministrica porodice, omladine i sporta Sonja Davidović.

NOMINOVANI KANDIDATI

NAJBOLjI FUDBALER – NAGRADA “VELIMIR SOMBOLAC”

1. Demir Peco (Radnik, Bijeljina)

2. Vladan Danilović (Borac, Banjaluka)

3. Bojan Marković (Željezničar, Banjaluka)

PERSPEKTIVNI IGRAČ – NAGRADA “SRĐAN KAČAR”

1. Marko Brkić (Zvijezda-09, Bijeljina)

2. Ognjen Davidović (Rudar Prijedor)

3. Stefan Arbinja (Slavija, Istočno Sarajevo)

NAJBOLjI TRENER – NAGRADA “ILIJA MILjUŠ”

1. Darko Vojvodić (Borac, Banjaluka)

2. Mladen Žižović (Radnik, Bijeljina)

3. Dragan Mićić (Sloga, Gornje Crnjelovo)

NAJBOLjI FUDBALSKI RADNIK – NAGRADA “ILIJA PANTELIĆ”

1. Boris Stanišić (Zvijezda-09, Bijeljina)

2. Vico Zeljković (Borac, Banjaluka)

3. Zoran Deket (Ljubić, Prnjavor)

NAJBOLjI SUDIJA

1. Aleksandar Njegomirović (Prnjavor)

2. Jovo Karić (Trebinje)

3. Dražen Marić (Bijeljina)