XS
SM
MD
LG

Novaković ostaje u Kozari

Jedan od zapaženijih igrača u crveno-belom dresu Kozare jesenas bio je Milovan Novaković. Ovaj Srpčanin koji igra na poziciji ofanzivnog veziste postigao je pet golova i zabeležio dve asistencije i na taj način doprineo plasmanu Kozare među prvih šest ekipa posle šesnaest odigranih kola.

-Naš glavni cilj koji smo postavili pred start ove sezone i bio je da uđemo u Ligu za prvaka i na taj način automatski obezbedimo opstanak u Prvoj ligi Republike Srpske koja će u maju biti skraćena sa dvanaest na deset klubova. Na taj način bi izbegli veliki stres i pritisak, posle 22. kola igrali bi mnogo rasterećenije, a to bi nam koristilo u sledećoj fazi stvaranja tima stabilnog prvoligaša koji u dogledno vreme ima želju da zaigra i u Premijer ligi BiH – počeo je priču Milovan Novaković.

Dobre igre ovog fudbalera nisu ostale nezapažene ni ove zime, na njegovu, ali i adresu Kozare stiglo je nekoliko primamljivih ponuda. Najuporniji je bio hrvatski niželigaš Krapina iz Zagorja koji je nudio dobre uslove.

-Imam ugovor sa Kozarom do kraja ove sezone, dakle do juna, ali nije isključeno i da on bude produžen jer mi je u Gradišci lepo. Sada je za trenera stigao i Igor Janković koga mnogo cenim i nadam se, i verujem, da će s njim klub krenuti dalje uzlaznom linijom. Poziv i interesovanje Krapine, kao još nekih klubova iz BiH mi godi, ali ne želim da donosim odluke na prečac, kako bi se kasnije, eventualno kajao. Ostajem u Kozari do leta sigurno, a za posle ćemo da vidimo – ostao je pomalo zagonetan Novaković.

Bio je kadetski šampion BiH sa Kozarom 2012. godine u generaciji Ognjena Ožegovića, Aleksandra Majdanca, Ognjena Škorića, Ognjena Petrovića, Stefana Đakušića… koje je trenirao Saša Krupljanin.

-Bila je to sjajna generacija igrača rođenih 1993. i 1994. godine, osvojili smo titulu, ali smo morali da idemo u niži rang kao šampioni zbog pravila takmičenja, jer je seniorski tim Kozare ispao iz Premijer lige BiH. Kasnije smo se rasuli, svako na svoju stranu – nastavio je Novaković, a potom još dodao:

-Bio sam najmlađi prvotimac Crvene zemlje u Prvoj ligi Republike Srpske, zaigrao za seniore sa šesnaest godina, potom prešao u juniore Sarajeva, bio izlazna generacija u timu sa Emirom Plakalom, Farisom Handžićem i ostalima, trener nam je bio Dženan Uščuplić, sjajan trener i čovek. U Kozaru sam stigao iz srbačke Sloge u koju sam se vratio posle teške povrede i operacije ruke. Na svu sreću sada je sve u najboljem redu i očekujem da proleće koje dolazi bude pogodno za mene i da zablistam punim sjajem.

Milovan Novaković je rođen 30. juna 1994. godine u Gradišci, a igrao je za Slogu, Bad Miterndorf iz Austrije, potom hrvatski Radoboj, pa Zvijezdu-09, Orašje, brčansko Jedinstvo i sada Kozaru.

-Išao sam i na probu u Partizan, tačnije Teleoptik kada je trener bio Vuk Rašović. Odigrao sam četiri kontrolne utakmi ce i postigao dva gola, očekivao da potpišem ugovor, ali moj menadžer iz Sarajeva je imao neke druge planove i propala mi je prilika da zaigram u Zemunelu – prisetio se Novaković.

 

 

 


Željezničar Sport Team 4 : 0 Slavija
Alfa Modriča 2 : 1 Sloboda
Rudar Prijedor 2 : 1 Sloga
Podrinje 4 : 2 Drina
Tekstilac 0 : 0 Sutjeska
Borac 1 : 0 Kozara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 22 17 4 1 55
2 Sloga 22 14 4 4 46
3 Rudar Prijedor 22 11 6 5 39
4 Željezničar Sport Team 22 10 3 9 33
5 Kozara 22 8 5 9 29
6 Podrinje 22 8 5 9 29
7 Tekstilac 22 6 7 9 25
8 Alfa Modriča 22 5 9 8 24
9 Slavija 22 6 6 10 24
10 Drina 22 5 7 10 22
11 Sutjeska 22 5 5 12 20
12 Sloboda 22 4 5 13 17