XS
SM
MD
LG

Trka kroz Srbiju kreće sa Pala?

Biciklistička trka kroz Srbiju, njeno 59. izdanje, mogla bi da krene iz Istočnog Sarajeva, jer su čelnici ove opštine u poodmakloj fazi pregovora sa menadžmentom najstarije trke u regionu.

Opština Pale bila je domaćin karavana u dva navrata (2011. i 2012. godine), a poslije nekoliko godina pauze, Istočno Sarajevo je igri da dobije otvaranje trke.

- Naša velika želja, a koliko vidim i predstavnika grada Istočno Sarajevo, je da ugostimo karavan od oko 300 ljudi. Trka kroz Srbiju je jedan od najpraćenijih sportskih događaja ne samo u Srbiji, nego i šire, pa je ovo lijepa prilika za promociju ovog dijela Srpske, koji definitivno ima šta da ponudi. Tu je olimpijska ljepotica Jahorina i još mnogo sadržaja zanimljivim biciklistima i običnim turistima - rekao je jedan od direktora trke Vladimir Kuvalja.

On je naglasio da će sa predstavnicima Istočnog Sarajeva razgovarati o mogućnosti da jedna cijela etapa bude organizovana na području Srpske, a da druga krene ka Priboju. Planirano je da trka ove godine ima pet etapa, a ono što je potvrđeno gradovi domaćini osim Priboja su Požarevac, Mionica, Kraljevo i Beograd. 
Ovim događajem još ječe bi bile učvršćene veze Srpske i Srbije, na čemu godinama rade dva biciklistička saveza, jer pored ove trke, već 13 godina uspješno organizuju trku "Beograd - Banjaluka". 

GLAS SRPSKE