XS
SM
MD
LG

Novi šamar srpskom rukometu: Brazil slavio protiv Srbije

Rukometna reprezentacija Srbije poražena je danas u okviru 3. kola grupe B Svjetskog rukometnog prvenstva od Brazila 24:22. 

Srbija je prva povela na utakmici, nakon čega je usledio pad u igri. Bezidejnost, brzopletost u napadu, statičnost u odbrani,  Brazilci su obilato koristili. Zahvaljući tehničkim greškama Srbije i odbranana  odličnog čuvara mreže Terkarijola Brazil je u 13. minuti imao vođstvo 7:3, da bi u 18. minuti prednost narasla na 9:3.  Nezadrživi su u tim momentima za Srbiju bila krila Brazila Borges i Šuifa. Usledio je period igre gol za gol, a na plus 7 Brazil odlazi u 26. minuti kada je na semaforu pisalo 13:6. U finišu prvog poluvrema Srbija je konačno počela igrati bolje, pa je ponajviše zahvaljući raspoloženom Radivojeviću do odmora smanjila rezultat na  prihvatljivih 14:11. 

Iz prvog napada u drugom poluvremenu Srbija golom Mošića smanjuje na 14:12, imala i napad za minus 1 kojeg nisu iskoristili nakon čega je usledila mini serija Brazila koji je ponovo pobjegao na 4 razlike. Dugo su Brazilci održavali 4 gola razlike, da bi u 52. minuti Srbija golom Ilića iz sedmerca smanjila na 22:20, a potom i na 22:21. U triler završnici Srbija je imala napad za izjednačenje ali je Vujić pogriješio, nakon čega je Langaro postavio konačnih 24:22. 

Ovim porazom Srbija je ostala gotovo bez šansi za plasman u narednu rundu takmičenja.