XS
SM
MD
LG

Magistrala broj jedan

BROD – Nešto pre ulaska u Novu godinu, koju su Brođani dočekali na otvorenom, pobedom domaće Pekare „Magistrala“ završen je Ponoćni turnir „Brod 2019“. Radi se o sportskoj manifestaciji koja traje punih 40 godina i u jugoslovensko doba, po broju učesnika i gledalaca, bila je odmah iza zagrebačke „Kutije šibica“.

Ponoćni turnir „Brod 2019“ ili praznik sporta na svoj način trajao je blizu 60 časova. Kod predpionira radovao se „Red star sport“, kod pionira, posle penala slavio je „Brod 04“. U konkurenciji veterana derventski „Kort marketi“ savladali su „Boračku organizaciju Brod“ sa 3:1, a u finalu seniora brodska Pekara „Magistrala“ savladala je tim „Kort marketa“ sa 6:2.

Najbolji igrač bio je Mehmed Ramić iz tima pobednika, najefikasniji strelac Modričanin Dražen Lukić koji je nastupao sa poražene u finalu, dok je najuspešniji golman Bekir Hodžić, branio je za tim pobednika.

„Nagrada nosi useh. Drago mi je zbog svega. Moja ekipa bila je najbolja. Turnir je nešto što traje četiri decenije, pa je iluzorno šta reći, osim pohvaliti učesnike i organizatore. I suđenje je bilo za svaku pohvalu“, rekao je Hodžić.

„Nije mi prvi put da nastupam u brodu, verujem da neće biti i poslednji. Brod ima tu draž, svoju tradiciju i zato i ne čudi što ima toliki broj učesnika. Godinagrada, postigao sam najviše golova, ali ostaje žal što smo zaustavljeni u finalu. Ruku na srce, poraženi smo od boljeg“, rekao je Dražen Lukić.

Zadovoljan onim što je ova manifestacija priuštila bio je i Goran Garačić, zamenik načelnika Broda.

„Čestitatm pobednicima, ali i svim ekipama na učešću. Hvala i našoj Turističkoj organizaciji i momcima iz Kluba malog fudbala Brod. Turnir je protekao u fer i korektnom takmičenju. Imali smo i solidnu posetu gledalaca. Dakle, smatramo da trebamo u budućnosti nastaviti ići ovim putem“, rekao je Garačić.

Ponoćni turnir „Brod 2019“ okupio je 45 ekipa, bio je 40.po redu, organizovala ga je Turistička organizacija Brod pod pokroviteljstvom brodske opštine.