XS
SM
MD
LG

Nemamo lidera

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničih preuzeo je krivicu za današnji poraz od Brazila na Svjetskom prvenstvu u Berlinu od 24:22, ali i konstatovao da neke stvari ne može da promijeni.

 "Zatečen sam mentalnom blokadom momaka koji nisu dovoljno vjerovali. Nevjerovatno je da ih ja nisam psihološki spremio, sputavala ih je važnost utakmica. Vidjeli smo potpunu krajnost, bezgraničan broj tehničkih grešaka. Te se stvari ne uče u reprezentaciji. Ne mogu da upirem u igrače prstom, sva odgovornost je na meni. Ali, neke stvari su jasne, ne mogu da promijenim glavu, način razmišljanja i strah koji postoji", rekao je Peruničić.

Dodao je da igrači moraju da preuzimaju odgovornost.

"Nisam odustao od njih. Imali smo i šansu da se vratimo u utakmicu. Јednostavno tu vrstu odgovornosti i razuma, nemaju. Kada je nešto jako važno, nema ih. Kada si došao ovdje, znači da si najbollji. Bježanje, da neko drugi preuzme odgovornost, to je pitanje karaktera. To je bilo bolno za mene. Nemaju tu snagu da vjeruju da mogu. To je stvar psihe", poručio je Peruničić.