XS
SM
MD
LG

Sudar titana bez pobjednika


Četvrto kolo grupe A Svjetskog rukometnog prvenstva donijelo je rukometni super klasik u kojem su Njemačka i  Francuska odigrali neriješeno 25:25. 

Uz Dansku, trenutno dvije ponajbolje svjetske reprezetacije Njemačka i Francuska večeras su se u Berlinu našle jedna naspram druge. Od starta se igrao atomski rukomet, a zahvaljući seriji od tri dobre odbrane Volfa, Njemačka je povela 2:0. Francuzi su prvi put poveli 5:4, nakon čega je vođstvo od 1 do 2 gola razlike bilo na strani domaćina. U 27. minuti ponajviše zahvaljući odličnoj odbrani, Njemačka prvi put odlazi na tri razlike (10:7). Nijemce je sekund dijelio da i na odmor odu sa tri gola prednost, ali je Lagard pogodio za 12:10, što je i bio rezultat prvog poluvremena. 

Francuskoj je trebalo svega dva minuta u nastavku da stigne do izjednačenja, a u 35. minuti su i poveli golom Maea sa sedam metara. Njemačka se u vođstvo vratila u 45. minuti kada je Pekeler realizovao kontru. Rezultatska klackalica trajala je do 52. minuta kada se Nijemci uspjevaju odvojiti na dva razlike (22:20). 

Prava drama usljedila je u finišu, Nijemci su u zadnji minut ušli sa golom prednosti i napadom, ali su pogriješili pa je Francuska imala 26 sekundi da pokuša doći do boda.  Bod Francuzima donio je Ngesan u posljednoj sekundi utakmice. 

Najefikasniji igrač utakmice bio je Kentan Mae koji je postigao 9 golova.