XS
SM
MD
LG

Završne pripreme za Eyof

SARAJEVO, 18. januara (FENA) - Najviši državni, entitetski i kantonalni izrazili su zadovoljstvo završnim pripremama za organizaciju Evropskog omladinskog olimpijskog festivala „EYOF 2019“ koji će u Sarajevu i Istočnom Sarajevu biti održan od 9. do 16. februara. 

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka ugostio je danas na prijemu predstavnike institucija koje su sastavni dio državnog projekta te ih upoznao s planovima za Svečanu ceremoniju otvaranja na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“.

Prijemu su prisustvovali predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, ministrica kulture i sporta u Vladi FBiH Zora Dujmović, pomoćnik ministrice porodice, omladine i sporta Vlade RS Dragan Jaćimović, te ministar privrede Kantona Sarajevo Haris Bašić, saopćeno je iz Gradske Uprave.

Sastanku su prisustvovali potpredsjednik Olimpijskog komiteta BiH Izet Rađo, predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva Igor Gavrić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković, predsjednik Skupštine tog grada Miroslav Lučić te direktor JP EYOF d.o.o. Senahid Godinjak. 

Gradonačelnik se tom prilikom zahvalio institucijama i pojedincima za podršku i partnerstvu u organizaciji najmasovnijeg sportskog natjecanja u BiH još od sarajevske olimpijade prije 35 godina.

- EYOF je državni projekt po svojoj suštini i karakteru, ali on je i praktično pokazao da se svi možemo okupiti oko zajedničkog interesa i projekta koji je okrenut mladima i budućnosti – rekao je Skaka.

Kako je kazao, koristi od održavanja ovakvog sportskog događaja na najvišem nivou će imati svi u Bosni i Hercegovini.

„EYOF 2019“ će od 9. do 16. februara u Sarajevu i Istočnom Sarajevu okupiti više od hiljadu takmičara, oko 750 članova delegacija iz 46 evropskih država, više od 150 akreditiranih novinarskih ekipa i hiljade volontera iz cijele BiH.