XS
SM
MD
LG

Petar Kurćubić: Idemo pravim putem

Nedelja, Sveti Jovan bio je slobodan dan za fudbalere Krupe, igrači su dobili od stručnog štaba predah, kako bi uhvatili zalet za drugu sedmicu zimskih priprema od kojih će, umnogome, da zavise i igre plavih iz kanjona Vrbasa u prolećnom delu premijerligaške sezone koje će da bude jako izazovan i stresan za Krajišnike.

Strateg Krupljana Petar Kurćubić ističe dobru atmosferu na startu priprema, profesionalan odnos igrača prema obaveza i svesnost u kakvoj situaciji se nalazi klub koji zimuje na poslednjoj poziciji fudbalske elite “Dejtosnke zemlje” sa mršavih petnaest osvojenih bodova.

-Posle prozivke 10. januara tri dana smo testirali igrače i izvršili lekarske preglede, da imamo uvid s čim raspolažemo i kako su se fudbaleri ponašali tokom zimske pauze, da li su se držali uputstava koja su dobili. Izuzetno smo zadovoljni rezultatima što je bio prvi preduslov za namere koje imamo u nastavku šampionata, a to je opstanak. Od ponedeljka smo počeli pravi-trening rad i iza nas je uspešna prva sedmica – istakao je šef stručnog štaba Krupe Petar Kurćubić.

U subotu, na Bogojavljenje stručni štab je organizovao internu utakmicu na stadionu u Krupi na Vrbasu da se uveri u mogućnosti svakog pojedinca.

-Igrali smo, kombinovano, četiri puta dvanaest minuta, dali smo šansu za svih 24 igrača i četiri golmana. Više je to bio interni trening da vidimo koliko smo i šta uspeli u ovoj prvoj sedmici rada. Naš utisak je pozitivan. Odradili smo deset treninga po principu dva-jedan-dva-dva-jedan i dobro je da nakon njih nije bilo povreda, što nas hrabri, osim jednog udarca u skočni zglob i nategnuća primicača, zbog kojih su dva igrača preskočili po jedna trening. Te sitne povrede nam ne čine probleme i poteškoćeKada imamo dva treninga dnevno prvi radimo u balonu u Banjaluci, a drugi, popodne na našem stadionu u Krupi na Vrbasu. Pošto je većina naših igrača smeštena u Banjaluci dobro je da nemaju dva putovanja dnevno, što nam ide u prilog. Vreme je korektno i ide nam u prilog i mislim da smo mnogo toga uradili na početku, po procenama nalazimo se na pravom putu – dodao je Kurćubić.

U stručnom štabu očekuju da će do polaska na Jadransko more u naredni ponedeljak angažovati još nekoliko neophodnih pojačanja.

-Nadamo se da bi mogli da dobije još dva ili tri značajna i uistinu kvalitetna pojačanja. Rukovodstvo kluba i sportski sektor danonoćno rade na tome, ima mnogo ponuda, javljaju se igrači, pojedini menadžeri, klubovi… Međutim, naš zajednički stav je da ne angažujemo neproverene igrače već samo one koji zaista kvalitetom mogu da nam pomognu u našim namerama za opstanak. Trenutno imamo 26 igrača i četiri golmana, nećemo gomilati kadar i računaćemo na one koji samo kvalitetom zaslužuju da budu tu. Prioritet je da angažujemo što kvalitetnijeg i ubojitijeg napadača, kao i po jednog vezistu i defanzivca. Spisak putnika za Medulin trebalo bi da zaključimo do narednog vikenda – rekao je na kraju Petar Kurćubić, trener Krupe.

Generalka s “rudarima”

Glavni deo priprema Krupljani će da odrade u Istri, 28. januara putuju u Medulin gde će provesti dve sedmice.

-U subotu, 26. januara na svom terenu igramo protiv federalnog prvoligaša Bratstva iz Gračanice, sledi slobodan dan i put u Medulin. Tamo ćemo već u sredu, 30. januara igrati sa slovenačkim Koprom, a onda u nedelju i naredni četvrtak učestvujemo na turniru, rivali su nam Šibenik i Austrija iz Klagenfurta. Zavisno od plasmana u grupi igraćemo 9. ili 10. febrauara susret za plasman, posle kojeg ćemo kući. Nastojimo da za taj jedan dan organizujemo još jednu utakmicu, zavisno 9. ili 10. idućeg meseca kako bi svi igrači dobili minutažu. Po povratku kući u sredu, 13. februara igramo sa Kozarom iz Gradiške, a generalka je zakazana protiv Rudar Prijedora u subotu, 16. februara, sedam dana pred start prvenstva – referisao je Petar Kurćubić.


Sportski zurnal

Petar Kurcubic


Mladost 3 : 1 Krupa
Radnik 1 : 0 Sloboda
Čelik 1 : 1 Široki Brijeg
Tuzla Siti 0 : 3 Željezničar
Zvijezda 09 0 : 0 Zrinjski
GOŠK 0 : 2 Sarajevo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 33 21 7 5 70
2 Zrinjski 33 19 8 6 65
3 Široki Brijeg 33 13 15 5 54
4 Željezničar 33 14 8 11 50
5 Radnik 33 10 14 9 44
6 Mladost 33 12 7 14 43
7 Čelik 33 11 10 12 43
8 Sloboda 33 10 8 15 38
9 Zvijezda 09 33 9 11 13 38
10 Tuzla Siti 33 9 9 15 36
11 Krupa 33 8 9 16 33
12 GOŠK 33 5 8 20 23