XS
SM
MD
LG
24.01.2019 nezavisne.com

Igraće BiH na Evru

 

Ženska odbojkaška reprezentacija BiH bila je na korak do istorijskog plasmana na EP, ali je u odlučujućem susretu poražena u Lukavcu od selekcije Rumunije rezultatom 2:3. "Zmajice" još ne mogu da prebole tu utakmicu, u kojoj ih je samo jedan set dijelio od sna.

"Veoma tužan kraj kvalifikacija, samo jedan set nas je dijelio od istorijskog plasmana. Na kraju je bilo i suza, naravno, pogotovo jer ovaj tim zaslužuje više nakon godina teškog i napornog rada sa trenerom Goranom Nešićem na čelu. Sigurna sam da ova ekipa neće stati na ovome. Učinili smo jedan veliki iskorak i nadamo se da ćemo svake godine pokazivati sve bolju igru na evropskim takmičenjima. Naš cilj je jasan, plasman na jedno veliko takmičenje. Moram naglasiti sjajnu atmosferu koja vlada među igračicama, a takođe se nadam da ćemo imati još veću podršku navijača, medija i sponzora nego što smo imali tokom ovih kvalifikacija", kazala je Paradžikova, koja je jedna od internacionalki u redovima bh. selekcije.

Ova dvadesettrogodišnjakinja iz Goražda nastupa u Mađarskoj, gdje brani boje ekipe Ujpešt iz Budimpešte. Njen tim ima velike ambicije u domaćem prvenstvu, a trenutno se nalazi na četvrtom mjestu na tabeli.

"Cilj nam je plasman u finale plej-ofa. Igrali smo Čelendž kup, ali smo ispali nakon zlatnog seta. Mađarska liga je sve jača, nivo odbojke je veoma dobar. Moja ekipa je relativno mlada sa mnogo reprezentativki", ističe Paradžikova i dodaje:

"Mnogo lijepo sam prihvaćena od strane igračica, štaba i uprave kluba. Lijepa i skladna atmosfera vlada među nama. Osjetim i vidim da sam mnogo napredovala uz ovaj stručni štab sa glavnim trenerom Kantorom Sandorom na čelu. Liga se sve više prati, te ja time imam motiv više za iskorak u karijeri."

Prije nego što je prošle godine otišla u Mađarsku, sjajna bh. odbojkašica godinama je bila član Bimal Jedinstva, s kojim je redovno osvajala trofeje. I danas, kako kaže, prati bivši klub, koji je samo nastavio dominirati.

"Redovno pratim rezultate ekipe Bimal Jedinstva i želim im mnogo sreće u CEV kupu. Nije nikakvo iznenađenje što su i dalje neprikosnoveni u BiH, svima je poznat rad i igrački kadar u Jedinstvu. Takođe redovnom pratim i podržavam moj matični klub Goražde i nadam se da će uskoro biti u samom vrhu bh. Odbojke", zaključila je standardna reprezentativka BiH.