XS
SM
MD
LG

Kraj bajke za Kolins, Kvitova i Osaka za titulu

Petra Kvitova i Naomi Osaka, boriće se za titulu na Australijan Openu kod dama. Kvitova je bila bolja od najvećeg iznenađenja turnira Danijele Kolins sa 2-0, dok je Osaka savladala Pliškovu sa 2-1.

Danijela Kolins odlično je igrala u prvom setu protiv Kvitove. Napravila je brejk u petom gemu i djelovalo je da se bajka nastavlja. Međutim, u narednom gemu Kvitova je vratila brejk. Set je na kraju otišao u taj brejk, koji je bio početak kraja za Kolins. Kvitova je dobila taj brejk sa 7-2 i dobila je prvi set. U drugom setu igra Amerikanke potpuno se raspala. Kvitova se prošetala kroz drugi set i dobila ga sa 6-0.

Sa druge strane, Osaka se mnogo više namučila da bi došla do pobjede.Sam start susreta kao i prvi set, nisu nagovijestili da će se Osaka mnogo mučiti. Bila je izuzetno sigurna i dobila je prvi set sa 6-2. Ipak, Pliškova nije htjela tako lako odustati. Uzvratila je Japanki i dobila je drugi set sa 6-4. U trećem setu viđena je velika borba a ključni gem bio je treći. Tada je Osaka napravila brejk. Do kraja ga je sačuvala i sa 6-4 dobila odlučujući set.

Finale je na programu u subotu od 9 i 30h.

Foto: Tennis World USA