XS
SM
MD
LG

Nadal u finalu

Rafa Nadal Plasirao se u finale Australijan Opena. On se prošetao u polufinalu protiv Cicipasa sa ubjedljivih 3-0.

Prvi set i nije bio previše zanimljiv. Nadal je bio predominantan u prvom setu. Nije toliko Cicipas griješio koliko je nadal bio odličan ali se vidjelo da je mladi Grk stegnut. Već u trećem gemu Nadal je napravio brejk. Na svom servisu nije imao problema a kasnije je napravio još jedan brejk i dobio je prvi set sa 6-2.

Na početku drugog seta teniseri su držali svoj servis a vidjelo se da je Cicipas malo pustio ruku. U petom gemu Nadal je imao tri brejk lopte. Međutim, Cicipas je vezao sjajnih pet poena i zadržao je svoj servis. Na nove brejk lopte Nadal je morao čekati do devetog gema. Tada se Cicipas unervozio. Promašivao je dosta dobre situacije i na kraju je izgubio servis. Nadal je svoj servis sigurno sačuvao i dobio je drugi set sa 6-4.

Treći set bio je igra mačke i miša, borba Davida i Golijata. Jednostavno, šta god da je Cicipas probao, nije davalo rezultata. Naaal je imao rešenje za sve. Igrao je raznovrsno a i Cicipas se predao nakon duplog brejka Nadala. Nadal je napravio i treći brejk i na kraju je sa 6-0 osvojio treći set.

Nadal će u finalu igrati protiv boljeg iz meča Đoković - Pui.

Foto: Maxim