XS
SM
MD
LG

Evropa nije nedostižna

Da Banjaluka Volley (BL Volley) izrasta u ozbiljan odbojkaški klub najbolje govore rezultati - trenutno druga pozicija u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, uz  tri reprezentativke u posljednjem okupljanju reprezentacije BiH, koju je jedan set dijelio od plasmana na Evropsko prvenstvo.

Na tome ne žele stati, pa su pojačali kako upravu, tako i igrački kadar.

Konstantnost dobrih igara u posljednje 3 do 4 godine dovele su u grad na Vrbasu i Veljka Bašića, renomirano odbojkaško ime, koji iza sebe ima 200 nastupa za reprezentaciju Jugoslavije, kao igrač, i finale Lige šampiona kao trener. To dovoljno govori o kakvom se respektabilnom odbojkaškom imenu radi, a trenutno je selektor reprezentacije Crne Gore sa kojom je napravio istorijski uspjeh, plasmanom na Evropsko prvenstvo. U BL Volley- u obavljaće ulogu stručnog konsultanta.

Ističe da je zadovoljan u kakvom se stanju trenutno klub nalazi. Ističe da je riječ je o mladoj ekipi pred kojom je svijetla budućnost, te  vjeruje u još bolje rezultate.

 – Drago mi je da sam ovdje, vidio sam da postoji jedna lijepa priča, jedna strategija da se banjalučka odbojka digne na visok nivo. Utisci su jako dobri, riječ je o mladoj ekipi sa svijetlom persektivom, te želim nam da u dogledno vrijeme igramo neko od evropskih takmičenja - kazao je Bašić.

Novo - staro ime je i Draško Madžar koji se vraća na funkciju sportskog direktora sa zadatkom rukovođenja i koordinisanja ukupnog stručnog rada u klubu, sa težištem na okupljanju talenata, te akcentu na omladinske kategorije kluba.

Takođe, BL Volley pojačala je i povratnica Ana Plavšić, igra na poziciji korektora i predstavljaće veliki problem svim protivničkim odbranama.

Trener ekipe Davor Gambiroža, koji je najveći arhitekta uspjeha BL Volley-a, ističe da spremni ulaze u drugi dio sezone, gdje je akcenat bačen na finale play – off-a, te završnicu Kupa BiH, gdje će dati sve od sebe da se plasiraju u još jedno finale.

- Prvi dio sezone nam daje za pravo da se nadamo dobrim rezultatima, a posebno me raduje činjenica da su djevojku pauzu iskoristile da zadrže fizičku spremnost, tako da smo nesmetano mogli da se bavimo tehničko – taktičkim detaljima igre. Ono što nam treba za postizanje najvećeg uspjeha kluba, je budžet veći od minimalnog kojim sad raspolažemo. Vjerujemo u instutucije, privredne subjekte, ali i pojedince koji vole odbojku da će nam pomoći, jer sve radimo jasno i transparentno i nikome nista ne dugujemo – jasan je Gambiroža.

Direktor kluba Duško Ovuka, kazao je da je cilj da igraja sva tri finala, te da Banjaluka bude pravi odbojkaški centar jer nešto takvo i zaslužuje.

BL Volley postoji 10 godina, nasljednik je „Gimnazijalca“, a odbojka u najvećem gradu Srpske živi punih 45 godine. Naglašava da je velika čast za klub, što su tu tri reprezentativke Bosne i Hercegovine, a nada se da će ih biti i još.

Kao cilj, prvi put postavljen je  – izlazak u Evropu.

Juče je prezentovan i ilustrovani kalendar UOK Banjaluka Volley za 2019. godinu, što je još jedan korak u odnosu na ostale klubove.

Misija Gacko

Već u subotu, ekipa gostuje u Hercegovini, gdje igra protiv ekipe Gacka u okviru 12. kola Premijer lige BiH. Jačine protivnika svjesna je i kapiten tima Vesna Crnčević.

- Poznajemo dobro ekipu Gacka, riječ je o jednoj izuzetno kvalitetnoj ekipi. Ipak, pobijedile smo ih na našem parketu, pa se nadamo da bi tako moglo biti i na vrućem gostujućem terenu. Idemo stepenicu po stepenicu, a prva je Gacko – kazala je kapiten tima i reprezentativka BiH Vesna Crnčević.

 


Kula Gradačac 3 : 1 Smeč
BL Volley 0 : 3 Bimal-Jedinstvo
Jahorina 3 : 0 Goražde
Modriča 0 : 3 Maglić
Sloboda 0 : 3 Gacko
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Bimal-Jedinstvo 18 18 0 53
2 BL Volley 18 15 3 44
3 Gacko 18 13 5 41
4 Kula Gradačac 18 13 5 38
5 Sloboda 18 9 9 28
6 Maglić 18 7 11 21
7 Smeč 18 7 11 19
8 Goražde 18 4 14 14
9 Jahorina 18 4 14 12
10 Modriča 18 0 18 0