XS
SM
MD
LG

Puj: Novak je mašina

Luka Puj nije imao mnogo toga da kaže na konferenciji za medije poslije poraza od Novaka Đokovića.

Francuz je cio meč bio u podređenom položaju i na kraju, priznao je da je sa druge strane imao nestvarno dobrog Novaka.

- Možete da pretpostavite, nije mi bilo lako. Pokušao sam da nađem rješenje, ali nije ga bilo, od početka je bio odličan. Bio je zaista prejak danas - rekao je Puj.

Dodao je da nije imao vremena da na terenu sprovede ono što se dogovorio sa trenerom Ameli Morezmo.

- Nisam imao vremena za strategiju. Dogovor je bio da budem agresivan, da vodim poene, ali kad on to radi od početka meča, uvijek je teško uraditi nešto - naveo je Francuz.

Na pitanje da li je Novaka, kada ovako igra, uopšte moguće zaustaviti, Puj je odgovorio da je srpski teniser bio savršen.

- Kad igra kao sad, najbolji je na svijetu. Vidjećemo šta će biti u nedjelju, jer Rafa izgleda sjajno, biće to izuzetan meč. Novak gotovo da ne pravi greške, dobro se kreće, ima dobru tranziciju iz odbrane u napad. Јednostavno, igra savršeno. Bio je prejak za mene. Da je igrao s nekim drugim, nekim ljevorukim teniserom poput Raonića, ko zna, možda bi bilo drugačije. Možda trenutno ima jedan ili dva igrača koji ga mogu dobiti - istakao je Puj.

Na kraju, uporedio je Nadala i Đokovića.

- Pobijediti ih u dva seta nije nemoguće, ali u pet i to na Grend slemu, to je mnogo teško. Pobijedio sam Rafu 2016. u Njujorku, igrao sam nevjerovatan meč. Volim da igram protiv njega. Novak igra brzo, blizu je linije, uvijek dobro plasira loptu, duboko, 10 do 20 centimetara od osnovne linije. Uvijek morate težak udarac da odigrate, možete to da uspijete jednom ili dva puta, ali tri sata tako igrati je preteško - zaključio je Puj.