XS
SM
MD
LG

Fudbal i istina o Kosovu i Metohiji

Kosovo i Metohija rano moja ljuta!
Ipak!

Ponekad gola i hladna istina može više protiv čari laži nego sve vojske ovog sveta zajedno, o čemu svedoči fudbalska istorija Kosova i Metohije u kojoj su belosvetski moćnici razum i istinu, nemilosrdno forsirajući šiptarske istorijske gluposti i prećutkujući njihove stravične zločine, sahranili pred celom planetom.

Godine 1962, 1963, 1965… Druga liga istok, postava Fudbalskog kluba Priština izgledala je ovako: Radulović, Mitić, Radošević, Čejović, Arsenović, Jovanović, Mitrović, Sopić, Mladenović, Bojčić… Trepče iz Kosovske Mitrovice: Šoškić, Ivanović, Jevremović, Dogandžić… i sve tako Srbin do Srbina.

Tek povremeno pojavljuju se prezimena: Mađuni, Ljuši, Prekazi… a na stadionima u Prištini i Kosovskoj Mitrovici nikad nije bilo manje od četiri-pet hiljada ljudi.

Pedeset godina kasnije, u Prištini ima bezmalo manje Srba nego što jedan fudbalski tim ima igrača!!!

Milorad Arlov, predsednik Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije iz Republike Srpske kaže da je Priština danas etnički najčistiji grad u Evropi, a možda i u svetu!

Kako to objašnjavaju svetski moćnici koji su u kontinuitetu, svim sredstvima, pre svega pretnjama i ucenama, doslovno naterali gotovo pola planete da priznaju državu – čudovište zvanu Kosovo, a sad kad je taj jaram sišao s leđa ne malog broja zemalja, povlače se iznuđena priznanja za pomenutu takozvanu državu.

Ništa manjim intenzitetom Srbi su prisiljavani da brišu stranice svoje najslavnije istorije ispisane upravo na Kosovu polju.

Njagovo veličanstvo fudbal rekao je, dakle, više od svih nametnutih istorijskih falsifikata, ali nije mogao da negira mudrost proviđenja mog sugrađanina, evropskog intelektuaca Veselina Masleše, koji je pre 80 godina rekao:

-Za istoriju kažu da je “učiteljica života”; samo se pri tome zaboravlja da ima dobrih i rđavih učiteljica!
Filozofija “opšteg mišljenja”, dominantna kod današnjih silnika i moćnika, najveći je neprijatelj istine, tako je oduvek bilo. Laži i neistine, u ovom sumanutom vremenu, za čas oblete celi svet kao što je obletela i njihova “istina o Kosovu”. 

Demantovao ju je fudbal, bar za utehu za istrajavanje u časnoj borbi i nepokolebljivosti, nama na zemlji i Veselinu Masleši, negde na nebesima.