XS
SM
MD
LG

Merdanović i Lokmić najbolji slalomaši

Slalomskim trkama danas je na Jahorini završen 17 Fis kup Jahorina u obje konkurencije. po dobroj pripremljenoj stazi, ali teškom vremenu, najviše uspijeha imali su bh predstavnici Šejla Merdanović i Emir Lokmić.

Na stazi Olimpijski veleslalom vožene su današnje trke u slalomu. Prva je imala 59 kapija, druga dvije manje. Kod smučarki trijumfovala je Šejla Meradmnović iz Bosne i Hercegovine u vremenu 1,48 70. Crnogorka Jelena Vujičić je kasnila 94 stotinke,a Petra Veljković iz Srbije skoro dvije sekunde.

Kod smučara Emir Lokmić je bio brži od Marka Šljivića za 18 stotinku. Vrijeme Lokmića bilo je 1,41,10,a Strahinja Stanišić iz Srbije je imao zaostatak sekund i 42 stotinke.

- Imao  sam malu povredu mišića, proteklih sedam dana nisam skijao do ovih takmičenja na Bjelašnici i Jahorini. Srećan sam zbog pobjede ali i zbog činjenice da pred odlazak na Svjetsko prvenstvo ulazim u bolju formu – rekao je za naš sjat Lokmić.

Tehnički or ganizato bio je ski klub jahorina,a veliki dopromnos dala je i Vlada republike srpske.

 -Ovo je 17. trka koja je okupila preko 50 skijaša iz 11 zemalja što dovoljno govori o samom kvalitetu manifestacije. Ovo je sigurno odlična provjera i uvertira pred EYOF i mislim da što se tiče Vlade Republike Srpske i Jahorine spremni dočekujemo ovo takmičenje i da ćemo biti dobri domaćini. Obišao sam sva borilišta i moram reći da će ona biti pripremljena naizuzetno visokom nivou. Vlada Republike Srpske je u infrastrukturne projekte uložila dva i po miliona Konvertibilnih maraka, u organizacioni budžet milion i po. To je ono što je EYOF tražio od nas i ostalo je damo da ovo takmičenje dočekamo na pravi način – rekao je Dragan Jaćimović.

Trke  vožene protekla dva dana na Jahorioni bile su i tesne za Ejof.

Fotografije sa takmičenja: