XS
SM
MD
LG

Borcu četiri gola viška

Rukometaši Borca u Doboj, na revanš utakmicu četvrtfinala Kupa BiH, putuju uz četiri gola prednosti iz prvog meča odigranog sinoć u dvorani Borik. Crveno-plavi su trijumfovali rezultatom 30:26, a revanš će biti odigran tek nakon evropskog dvomeča Borca i Šviese u Challenge kupu.

U 14. minutu izabranici Mirka Mikića bili su, rezultatski gledano, pet koraka ispred Dobojlija (8:3), što je primoralo njihovog trenera da zatraži minut odmora. Isti je urodio plodom: gostujući sastav je u narednim 8 minuta uspio da smanji minus na samo jedan gol (11:10), koliko je zaostajao i nakon prvih 30 minuta (14:13).

U 8. minutu nastavka naš tim je stekao prednost od četiri gola (19:15), dok je deset minuta prije kraja razlika ponovo iznosila maksimalnih pet golova (27:22), što je omogućilo mirno privođenje utakmice kraju.

Najefikasniji u ekipi Borca bio je Vladan Đurđević sa 7 golova, dok se Goran Daničić zaustavio na 6.

Sljedeće subote, 9. februara, Borčevi rukometaši će odigrati prvu utakmicu osmine finala trećeg po jačini evropskog klupskog takmičenja. Gostuje se, kako rekosmo, ekipi litvanske Šviese, a meč se igra u Viljnusu sa početkom u 17 časova. Revanš je u, nadamo se, prepunom Boriku sedam dana kasnije od 20 časova, uz direktan prenos na Alternativnoj televiziji.