XS
SM
MD
LG

Mrkonjićani izabrali najbolje

MRKONjIĆ GRAD-U Mrkonjić Gradu je održana završna manifestacija izbor najboljih sportista, mladih perspektivnih sportista i sportskih kolektiva za prošlu godinu.Manifestacija je održana u okviru svečanosti posvećeni obilježavanju Danu opštine i 4.februara Dana povratka Mrkonjićana iz izbjeglištva.

Priznanje najboljeg sportiste za prošlu godinu pripao je košarkašu Đorđu Aleksiću.Njegova  ekipa Košarkaški klub „Mladost“ proglašen najboljim sportskim kolektivom.Aleksiću je to drugo priznanje najboljeg sportiste Mrkonjić Grada.

-Zaista sam srećan što sam po drugi put dobio ovo značajno prizanje.Srećan sam što je i moj kub Mladost najbolji sportski klektiv za prošlu godinu.Osvojili smo kup Republie Srpske i nastojaćemo da i u ovoj godini ponovimo dobre rezulatate- rekao je Aleksić

Drgo i treće mejsto pripalo je fudbalerima Slobode Siniši Lazendiću i Peri Vučkoviću.

 Priznanje najperspektivniji mladi sportista pripalo je košarkašu Željku Jovičiću, džudiskinji Mariji Tica, odbojkašici Gorani Višekruna i stonoteniseru Luki Mitriću.

 -Mnogo sam srećna što sam dobila prizaanje za perspektivnog mladog sportistu.Nastviću da vrijeno treniram i da postižemjoš  bolje rezultate- rekla je džudiskinja Atosa Marija Tica.

 Načelnica opštine Divna Aničić, kaže da opština Mrkonjić Grad u budžetu za razvoj sporta izdvaja 300 hiljada maraka, što je tri posto iz budžeta.

-Mnogi će reći da to i nisu velika sredstva,  ali mi sigirno je da su značajana.Kroz razne vidove pomažemo sport i ponosi smo na rezultate naših klbova i sportista.Nije mala stvar imati premjer ligaša u košarci i prvoligaša u fudbalu- istakla je Aničićeva.

Prizanje zaslužnim sportskim radnicima poskumno je dodjeljeno Nikoli Milašinoviću i Slobodanu Obradoviu Pobinu.

Fotografije: