XS
SM
MD
LG

Đurđević pravi ambasador Srpske

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović rekla je da je teniski sudija Ozren Đurđević na najvećim takmičenjima u tenisu do sada u najboljem svjetlu predstavljao Banjaluku i Republiku Srpsku.

Sonja Davidović sa Ozrenom ĐurđevićemFoto: SRNA

"Možemo biti ponosni na činjenicu da ovakvi mladi ljudi iz Republike Srpske budu prepoznati kao kvalitetan i stručan kadar u svijetu", izjavila je Davidovićeva novinarima nakon sastanka sa Đurđevićem u Banjaluci.

Ona je istakla da sportski uspjesi, rad i, uopšte, sportsko zalaganje Đurđevića, kada je riječ o linijskom suđenju u tenisu, zaslužuju veliku pažnju.

Đurđević je rekao da će nastaviti da promoviše Banjaluku i Republiku Srpsku i sport Srpske na svim najvažnijim teniskim turnirima na svijetu.

On je naglasio da se na završni turnir u Londonu poziva 10 najboljih linijskih sudija svijeta, ističući da je ponosan na činjenicu da je bio jedini predstavnik iz istočne Evrope na tom turniru.

Govoreći o održavanju banjalučkog teniskog čelendžer turnira, Đurđević je ocijenio da je važno da taj turnir ostane i opstane u Banjaluci jer je odavno prevazišao lokalne okvire i prepoznat u teniskom svijetu i sportu.

"To je jedan od pet najboljih čelendžera na svijetu i ima mogućnost da jednog dana preraste u turnir iz serije 250 i da na ATP kalendaru bude rame uz rame uz Dohu, Moskvu, Štutgart, Hamburg i Budimpeštu", dodao je Đurđević.

Đurđević je kao linijski sudija sudio neke od najkvalitetnijih svjetskih teniskih turnira, uključujući i Јu-Es open. Ovaj Banjalučanin prvi je Srbin koji je sudio na tom turniru.